Ποιος Καπόνο;

Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε χωρίς τον Καπόνο απέναντι σε ολόκληρη Εφές, στον ΚΑΟΔ θα κολλούσε. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν δυναμίτης μέσα στη ρακέτα, οι Διαμαντίδης, Μασιούλις φρόντισαν για τα υπόλοιπα και το "τριφύλλι" νίκησε την ομάδα από τη Δράμα με 87-70, δίχως πάντως να φορτσάρει ιδιαίτερα.

Η αιφνιδιαστική απόφαση του Τζέισον Καπόνο να... μαζέψει τα μπογαλάκια του και να φύγει δεν επηρέασε τον Παναθηναϊκό. Όχι τουλάχιστον όσο υπήρχε ο Σχορτσανίτης στο παιχνίδι. Ο "Σόφο" ήταν σε μεγάλη μέρα και κατάφερε να σκοράρει 20 πόντους σε μίολις 12,5 λεπτά συμμετοχής κάνοντας σμπαράλια την άμυνα του ΚΑΟΔ, που δεν βρήκε ποτέ τον τρόπο να τον αντιμετωπίσει.

Ο διεθνής σέντερ ήταν αυτός που κρατούσε τον Παναθηναϊκό όρθιο επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν τα τρίποντα δεν έμπαιναν κι έπρεπε να δοθούν λύσεις μέσα στη ρακέτα. Χάρη σε αυτόν το "τριφύλλι" πήρε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στο 18' (39-28) και με αυτόν προηγήθηκε 65-49 στο 28' κόβοντας και τις δύο φορές τον... βήχα του ΚΑΟΔ, που μέχρι το 30' ακολουθούσε διακριτικά στο σκορ και έλπιζε στο θαύμα.

Η ομάδα της Δράμας δεν ήταν κακή, μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο ήταν κοντά στον Παναθηναϊκό εκμεταλλευόμενη αφενός την αστοχία του αντιπάλου της και αφετέρου την πολύ καλή παρουσία των τριών Αμερικανών της, Πάλμερ, Νόουλς και Ρόου. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη δίχως τους τραυματίες Μπανκς και Ξανθόπουλο τα περίμενε όλα όσον αφορά την οργάνωση του παιχνιδιού από τους Διαμαντίδη και Ούκιτς, που τα πήγαν μεν καλά (οι δυο τους μαζί μοίρασαν 13 ασίστ), αλλά ο Πεδουλάκης θα προτιμούσε να τους είχε ξεκουράσει λίγο περισσότερο.

Στην τελευταία περίοδο δύο τρίποντα του Μασιούλις έφεραν τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 20 πόντους (77-56) στο 34' και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, αφού ο ΚΑΟΔ δεν είχε ούτε τις δυνάμεις ούτε τη δυνατότητα να επιχειρήσει κάποια αντεπίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 23-18, 45-36, 67-56, 87-70

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 20, Μπράμος 7(1), Ματσιούλις 13(3), Ούκιτς 6, Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 13(3), Γκιστ 6, Γιαννόπουλος 7(1), Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλς 13(2), Καλαϊτζίδης 2, Μπένας, Μισέλ 8, Μπάβτσιτς 4, Κακαρούδης 8, Ζάρας 3(1), Ιωάννου 5, Πάλμερ 13, Ρόου 14(2).