Ο ένας «δικέφαλος», ο άλλος …ακέφαλος

paok AEK linos

Μια απ’ τις πιο βαριές ήττες της στην Θεσσαλονίκη απ’ τον ΠΑΟΚ γνώρισε η ΑΕΚ χθες στην Πυλαία, όπου οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 86-65, χάρη στην υπεροχή τους εντός και εκτός της ρακέτας.

Απ’ την μια οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν 11/22 τρίποντα, απ’ την άλλη πέτυχαν 42 πόντους εντός ρακέτας, αλλά και 22 πόντους από δεύτερες επιθέσεις χάρη στα επιθετικά τους ριμπάουντ και έτσι μετά το 29-19 του πρώτου δεκαλέπτου, διατήρησαν με μεγάλη άνεση μια διψήφια διαφορά έως το τέλος της αναμέτρησης.

Τα περισσότερα κρίθηκαν στην πρώτη περίοδο, όταν Κατσίβελης και Χρυσικόπουλος σκόραραν όπως ήθελαν απέναντι στην νωθρή και ασύνδετη άμυνα της ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ, αντίθετα απ’ ότι θα περίμενε κανείς επέβαλλε έναν καταιγιστικά γρήγορο ρυθμό, στον οποίο οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με πολλά λάθη και άστοχα σουτ.

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια και ο Γκος, που σκόραρε και αυτός με μεγάλη άνεση στο καλάθι της ΑΕΚ, και η διαφορά συνεχώς ανέβαινε, χωρίς πλέον η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Και πώς να γίνει αυτό, όταν ο Μάικ Γκριν εμφανίσθηκε το ίδιο ρηχός όπως και στα τελευταία του παιχνίδια επί Μανωλόπουλου. Ούτε δημιουργία, ούτε σκοράρισμα είχε το παιχνίδι του, ενώ η ΑΕΚ είναι φανερό ότι χρειάζεται τόσο έναν ακόμη σκόρερ απ’ την περιφέρεια, καθώς τα ποσοστά της, όταν ο Ντούσαν Σάκοτα δεν είναι σε καλή μέρα, είναι τραγικά… Βεβαίως όλα δείχνουν ότι χρειάζεται και καλύτερη χημεία στην ρακέτα της, αφού με εξαίρεση ένα …επτάλεπτο του Καββαδά στην δεύτερη περίοδο, όταν πέτυχε 13 πόντους, δεν υπήρξε κανείς παίκτης του Σάκοτα που να είναι αποτελεσματικός εντός του ζωγραφιστού, ούτε στην επίθεση, ούτε όμως και στην άμυνα, εκεί που οι γηπεδούχοι σάρωσαν και στα ριμπάουντ, με 14 επιθετικά, που τους χάρισαν εύκολους πόντους.

 Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, που πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του μέχρι τώρα και που ρίχνει την ΑΕΚ ακόμη πιο χαμηλά στην βαθμολογία, ρίχνοντας ουσιαστικά στα σκουπίδια και τη νίκη της επί του Ολυμπιακού την προηγούμενη αγωνιστική.

Τα δεκάλεπτα: 29-19, 45-36, 68-51, 86-65

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κλάσεν 8 (11 ρ.), Μαργαρίτης 5 (6 ρ.), Κατσίβελης 14 (2/3 τρ.), Γκος 18 (3), Τζόουνς 12 (1), Χρυσικόπουλος 18 (3/3 τρ.), Κρουμπάλι, Κόνιαρης, Τσόχλας, Ζάρας 3 (1), Χαραλαμπόπουλος 8 (1).

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς, Γκριν 5, Χάρις 11, Λαρεντζάκης 7 (1), Μαυροειδής 1, Ξανθόπουλος 3, Σάκοτα 12 (1), Άτιτς, Μπάρλοου 3 (1), Μωραΐτης 2, Καββαδάς 16, Ελόνου 5.Τέλος συζήτησηςΓράψτε ένα μήνυμα...