Euronews για Γκάλη

 
Οι New York Times ήταν ένα από τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης που κάλυψε εξ’ ολοκλήρου τις εκδηλώσεις προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Σχετικό αφιέρωμα φιλοξένησε και το παγκόσμιο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, το οποίο προβλήθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.
Η συνάδελφος, Κατερίνα Αναστασοπούλου, ήταν υπεύθυνη για να συλλέξει το πρωτογενές ρεπορτάζ, να ετοιμάσει το σχετικό αφιέρωμα το οποίο προβλήθηκε – στα ελληνικά – στην Ελλάδα και στη Κύπρο. Ακολούθως, μεταφράστηκε σε 12 διαφορετικές γλώσσες (σ. σ. αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρώσικα, ουκρανικά, αραβικά, περσικά και τουρκικά) και φυσικά προβλήθηκε στον ανάλογο αριθμό χωρών, ενώ στις υπόλοιπες προβλήθηκε στα αγγλικά. Οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν από τις 13 διαφορετικές version, επίσης διαφέρουν. Στην ελληνική, ο Γκάλης χαρακτηρίζεται «Γκάνγκστερ», «θεός του μπάσκετ». Στην περσινή τον χαρακτηρίζουν «Μέγα Αλέξανδρο του ελληνικού μπάσκετ». 
 
Στο αφιέρωμα φιλοξενούνται δηλώσεις των Νίκο Γκάλη, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Όντι Νόρις και παρουσιάζεται η πορεία του Γκάλη, αλλά και το μέγεθος της επίδρασής του στην εξέλιξη του αθλητισμού και του συγκεκριμένου αθλήματος στην Ελλάδα.
 
Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό αφιέρωμα σε οποιαδήποτε από τις 13 διαφορετικές γλώσσες προβλήθηκε.
 
Περσική γλώσσα για το Ιράν :http://persian.euronews.com/2013/05/09/greek-basketball-great-honoured/