• ΑΕΚ
  • Posted

Η γιορτή της ΑΕΚ ήταν στο παρκε!

1warren

Αν έλεγε κάποιος πριν από το τζάμπολ του αγώνα ΑΕΚ-Αναντολού Εφές (έστω και φιλικού) ότι η «Ενωση» θα κέρδιζε με 29 πόντους διαφορά, σίγουρα θα τον περνούσαν για τρελό.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ βάλθηκε να τους... τρελάνει όλους! Ο ηλεκτρονικός πίνακας στο κλειστό του ΟΑΚΑ έγραφε νίκη των «κιτρινόμυαρων» με 85-56 και δεν ήταν οφθαλμαπάτη. Ούτε οφειλόταν σε ηλεκτρολογικό πρόβλημα. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι της στη σειρά της προετοιμασίας και μάλιστα απέναντι στον δυσκολότερο αντίπαλο που είχε να αντιμετωπίσει. Μια ομάδα που μπαίνει στην τελική ευθεία για το πρώτο τζάμπολ της Ευρωλίγκας.

Το μόνο άσχημο στο εορταστικό κλίμα ήταν οι άδειες εξέδρες. Οι φίλοι της ΑΕΚ δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης, ούτε για να χειροκροτήσουν τη νέα προσπάθεια που γίνεται, αλλά ούτε και να τιμήσουν τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος είχε οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου το 2000 στη Λωζάνη.

Ακόμα και έτσι, η ΑΕΚ μετέφερε την γιορτή μέσα στο παρκέ, όπου έκανε... πράγματα και θαύματα. Πρώτος και καλύτερος ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος αποτελεί το σημείο αναφοράς της ομάδας, πόσω μάλλον μετά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον Ντάνιελ Όρτον. Να σημειωθεί ότι ο παίκτης απολογήθηκε ενώπιων της διοίκησης και το μέλλον του στην ΑΕΚ είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Να σημειωθεί ότι απουσίαζαν και οι τραυματίες Μαρκ Κάρτερ και Ντούσαν Σάκοτα, οι οποίοι αναμένεται να επιστρέψουν στην ενεργό δράση ύστερα από δύο εβδομάδες. Ακόμα και έτσι η ΑΕΚ κατάφερε να πραγματοποιήσει σαρωτική εμφάνιση και να φτάσει σε μια (απρόσμενα) εύκολη επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 46-25, 61-49, 85-56

ΑΕΚ (Σάκοτα): Παπαντωνίου 8, Χέρστον 15, Μιλόσεβιτς 8, Σκραμπ 10, Μαυροκεφαλίδης 20, Σαρικόπουλος 4, Κατσίβελης 7, Ουόρεν 12, Μωραϊτης 1, Παύλος

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ιβκοβιτς): Τάιους 3, Μπράουν 8, Ουλουμπάι, Οσμάν 2, Μπατούκ 3, Σάριτς 12, Κορκμάζ 2, Γκρέιντζερ 3, Ερτέλ 5, Ντίμπλερ 9, Ντάνστον 4, Ντουβέριογλου 3