"Έφυγε" ο Βελπ

welp

Βαθιά θλίψη σκορπίζει η είδηση του θανάτου του Κρίστιαν Βελπ. Του παλαίμαχου Γερμανού σέντερ, που ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού, η οποία κέρδισε το triple crown το 1997. Ήταν μόλις 51 ετών.

Ο Κρίστιαν Βελπ έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή λόγω ανακοπής καρδιάς. Υπήρξε ένας από τους καλύτερους Γερμανούς καλαθοσφαιριστές όλων των εποχών, μέλος της Εθνικής Γερμανίας που υπό τις οδηγίες του Σβέτισλαβ Πέσιτς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1993.

Απόφοιτος του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, έπαιξε από το 1987 ως το 1990 στο ΝΒΑ (Σαν Αντόνιο και Γκόλντεν Στέιτ) και μετά επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου από το 1990 ως το 1996 φόρεσε τη φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Το καλοκαίρι του 1996 ο Ντούσαν Ίβκοβιτς τον έφερε στον Ολυμπιακό και ένα χρόνο αργότερα πανηγύρισαν μαζί την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στο φάιναλ φορ της Ρώμης, καθώς επίσης την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου στην Ελλάδα.

Μετά από όλα αυτά ο Βελπ έπαιξε στην Άλμπα Βερολίνου και τη Ρέτζιο Καλάμπρια, όπου σταμάτησε την καριέρα του ως παίκτης, ενώ μέχρι το 2006 ήταν βοηθός προπονητή στην Εθνική Γερμανίας. Εμενε μόνιμα στο Σιάτλ μαζί με τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά του.