Το "βιολί" του ο Φορτέ

Αυτή τη φορά ο πρόεδρος της Λιμόζ Φρεντερίκ Φορτέ ακλούθησε την αποστολή της ομάδας στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με την ΠΑΟΚ. Κάτι που είχε αποφύγει πέρυσι , όταν επιδεκτικά δεν ακολούθησε τη Γαλλική ομάδα, που ήταν προσκεκλημένη για να τιμήσει τον Νίκο Γκάλη. Ήθελε να δείξει την αντίθεσή του με τη συμφωνία που είχε συνάψει ο Παναγιώτης Γιαννάκης με την Εθνική Κίνας. Ο Έλληνας προπονητής είχε όμως ενημερώσει έγκαιρα τον Φορτέ για την πρόταση που του έγινε και ο τελευταίος έδωσε τη συγκατάθεσή του, αφού δεν θα επηρέαζε χρονικά τις υποχρεώσεις της Λιμόζ.
Ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε το μουσείο του ΠΑΟΚ και όταν του υποβλήθηκε σχετική ερώτηση για το τι συνέβη και διεκόπη η συνεργασία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη, έδειξε αμηχανία. Επικαλέστηκε σαν αιτία το γεγονός με την συνεργασία του «δράκου» με την Κίνα.
Ωστόσο, από το περιβάλλον του Γιαννάκη έχει καταστεί σαφές ότι:
.  Κατόπιν συνεννοήσεως και προφορικής συγκατάθεσης με τον Πρόεδρο της Λιμόζ, τον Απρίλιο του 2013, ο κόουτς δέχτηκε την πρόταση να αναλάβει παράλληλα την προπόνηση της Εθνικής Κίνας με την υπογραφή μιας σύμβασης μερικής απασχόλησης πλήρως προσαρμοσμένη στο πρόγραμμα της Γαλλικής ομάδας.
. Εξασφάλισε με ειδικό όρο στο συμβόλαιό αυτό, οι υποχρεώσεις του απέναντι στ Λιμόζ να έχουν πάντα πρωτεύουσα θέση και προτεραιότητα.
. Στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων εν όψει της υπογραφής του διετούς συμβολαίου με τη Λιμόζ, ο Φορτέ είχε υποσχεθεί στον Γιαννάκη ότι θα μπορεί να αναλάβει παράλληλα κάποια εθνική ομάδα. Η στάση του όμως ξαφνικά άλλαξε στάση και άρχισε να εναντιώνετε κλιμακωτά στην συνεργασία με την Εθνική Κίνας αρχίζοντας να κάνει αρνητικές δηλώσεις στα media καταστρατηγώντας μια αρνητική για τον κόουτς κατάσταση. Αποφάσισε επιπλέον να ξεκινήσει και μια δικαστική διαδικασία απαιτώντας αυθαίρετα από τον Παναγιώτη Γιαννάκη να επιστρέψει στην Λιμόζ στις 4 Αυγούστου του 2013, ενώ είχε προγραμματιστεί η επιστροφή του για  τις 15 Αυγούστου 2013 προκειμένου να ξεκινήσει η προετοιμασία της Λιμόζ,  όπως και την προηγούμενη χρονιά.
. Στις 11 Ιουνίου 2013,ο Φορτέ κατήγγειλε καταχρηστικά την σύμβαση εργασίας λόγω υποτιθέμενου σοβαρού παραπτώματος του προπονητή. Κατέφυγε επιπλέον στην γαλλική δικαιοσύνη ζητώντας αποζημίωση στερώντας του με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματά και τις αποζημιώσεις που απορρέουν νόμιμα από την συλλογική σύμβαση εργασίας.
. Ο πρόεδρος της Λιμόζ αφού είχε παγιδέψει τον προπονητή, στις 19 Ιουνίου 2013, η Λιμόζ έγειρε αγωγή ζητώντας αποζημίωση από τον εργαζόμενο.
 . Στις 11 Ιουλίου 2013 ο Γιαννάκης κατέθεσε ανταγωγή κατά της ΛΙμόζ για καταχρηστική καταγγελία της σύμβασης εργασίας και για τις βλάβες που είχε υποστεί για την φήμη του και υπόληψή του στα πλαίσια του καταστρατηγημένου σχεδίου του προέδρου της για ανέξοδη απομάκρυνση του προπονητή μετά από μια επιτυχημένη σεζόν.