Δοξάστε με

fiba.com

Η Σερβία έκανε την μεγάλη υπέρβαση σ΄ αυτό το Μουντομπάσκετ με τη συμμετοχή της στον τελικό. Επιβλήθηκε στον συγκλονιστικό σε εξέλιξη ημιτελικό της Γαλλίας με 92-85 (46-32) και την Κυραιακή θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ για πρώτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Τίποτα δεν έδειχνε μέχρι το 30’ (61-46) ότι ο αγώνα θα είχε φινάλε θρίλερ. Οι Σέρβοι από την αρχή είχαν επιβάλει απόλυτα το ρυθμό τους και με τον εκπληκτικό Τεόντοσιτς, έπειθαν για μία εύκολη επικράτηση.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Γαλλία με την άμυνά της, αλλά και με τα τρίποντα του Μπατούμ, πέτυχε 39 πόντους και έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή. Στο 1΄08΄΄ ο Ερτέλ μείωσε τη διαφορά στους τρεις πόντους (82-79), αλλά η ομάδα του Τζόρτζεβιτς κατάφερε να μη γκρεμίσει ό, τι είχε χτίσει μέχρι το 30΄.
Ο Τεόντοσιτς με 18 πόντους στο α΄ ημίχρονο και 24 συνολικά με 5/7) ήταν ο κορυφαίος παίκτης. Αυτός και ο Μπογκντάνοβιτς έδωσαν λύσεις στα δύσκολα.
Από την άλλη πλευρά ο Μπατούμ πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρα του. Πέτυχε 35 π. σε 36΄με 8/12 τρίποντα. Η Γαλλία που θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στον μικρο τελικό τη Λιθουανία, είχε συνολικά περισσότερες προσπάθειες για τρίποντο (15/33) από δίποντο (14/30).