Τρελαμένοι οι Κινέζοι με Γιαννάκη (vid)

Ίσως και αύριο (Σάββατο 27/4) να ανακοινώσει επίσημα η Ομοσπονδία μπάσκετ της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου, την πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική ομάδα, με βάση τα όσα αναφέρονται στο site της. Από την πλευρά της η CBA έχει καταλήξει στη συνεργασία με τον Έλληνα προπονητή, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Για να ολοκληρωθεί απαιτείται μία ολόκληρη διαδικασία και η συναίνεση άλλων φορέως της χώρας, είναι απαραίτητη για να παρθεί η οριστική απόφαση. Το θετικό στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι ξεπεράστηκε το θέμα του «part time» που είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όταν οι Κινέζοι έκαναν τις πρώτες ανιχνευτικές κινήσεις.

Ο προπονητής της Λιμόζ έδειξε «ζεστός» να αποδεχθεί την πρόταση, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αφήσει τη Γαλλική ομάδα με την οποία έχει ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο. Από την πλευρά της η Ομοσπονδία τονίζει στο site της ότι η επιλογή του Γιαννάκη έγινε επειδή θεωρείται μία παγκόσμια προσωπικότητα του μπάσκετ, που μπορεί να επιβάλει την πειθαρχία, να δώσει προοπτικές και ν΄ αναδείξει καινούργιους παίκτες.

Στο θέμα της απόφασης, υπογραμμίζεται ότι κι ένας πολιτικός υποστηρίζει τον καινούργιο προπονητή. Επίσης η Ομοσπονδία ανακοινώνει ότι μόλις επέλθει η οριστική συμφωνία, θα δημιουργηθεί ενότητα στο site, στην οποία θα φιλοξενούνται οι απόψεις φιλάθλων, γύρω από την επιλογή του Παναγιώτη Γιαννάκη. Ήδη οι Κινέζοι αναφέρονται στο προσωνύμιο που φέρει (σ.σ. Δράκος), αλλά και στις διακρίσεις του, ως παίκτης και ως προπονητής. Σημειώνουν μέχρι και το ρεκόρ των 73 πόντων με τον Ιωνικό εναντίον του Άρη, ενώ το αφιέρωμα εμπλουτίζεται με φωτογραφίες από τη θητεία του στην Εθνική Ελλάδας και με δύο βίντεο. Το ένα είναι με στιγμιότυπα από την πορεία του και το άλλο με φάσεις από τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του Παναθηναϊκού το 1996 στο Παρίσι.

Στα παρακάτω links μπορείτε να δείτε τα βίντεο που υπάρχουν στο επίσημο site  της Κινεζικής Ομοσπονδίας.

http://s.sohu.com/20130426/n374122179.shtml 

http://s.sohu.com/20130426/n374128492.shtml