Δράκος... εν αναμονή!

Τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης πανηγυρίζουν για την πρόσληψη του Παναγιώτη Γιαννάκη ως προπονητή της Εθνικής Κίνας, αλλά, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Basketnews, συμφωνία ακόμα δεν υπάρχει. Ο "Δράκος" είναι ο εκλεκτός της ομοσπονδίας, όμως ακόμα δεν έχει συζητήσει μαζί της!

Τις τελευταίες δύο μέρες τα μέσα ενημέρωσης στην Κίνα ασχολούνται επισταμένως με τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Την Πέμπτη μάλιστα πανηγύριζαν με πηχιαίους τίτλους για την πρόσληψή του ως προπονητή της Εθνικής ομάδας της χώρας τους, την οποία μάλιστα χαρακτήριζαν ως τελειωμένη υπόθεση! Μόνο που η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι πράγματι βασικός υποψήφιος για τη θέση. Η κινεζική ομοσπονδία έχει καταλήξει στην επιλογή του. Αυτός είναι ο εκλεκτός. Άλλωστε η επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (CBA) με ανάρτηση στην πρώτη σελίδα της και φωτογραφία του Γιαννάκη αναφέρει (με τα λίγα... κινέζικα που μπορέσαμε να καταλάβουμε!) ότι προκρίθηκε η περίπτωσή του προκειμένου να εξεταστεί πλέον λεπτομερώς. Δεν κάνει λόγο για συμφωνία. Πολύ απλά διότι κανείς ακόμα δεν έχει συζητήσει μαζί του!

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Basketnews, ο ίδιος ο Γιαννάκης γνωρίζει για το ενδιαφέρον των Κινέζων και μάλιστα δεν κρύβει μιλώντας σε ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η προοπτική να δουλέψει στην Εθνική ομάδα της Κίνας, διότι θεωρεί ότι εκεί οι άνθρωποι λατρεύουν το μπάσκετ και υπάρχουν στη χώρα όλες εκείνες οι προοπτικές που θα του επιτρέψουν να δουλέψει σωστά και με επιτυχία. Όμως ακόμα δεν έχει συζητήσει μαζί τους!

Άνθρωποι που έχουν γνώση του τι συμβαίνει στην Κίνα υποστηρίζουν ότι οι παράγοντες της κινεζικής ομοσπονδίας δεν κάνουν πλέον συζητήσεις μέσω μάνατζερ, διότι έχουν "καεί" από άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν, και έρχονται απ' ευθείας σε επαφή με αυτούς με τους οποίους ενδιαφέρονται να συνεργαστούν. Τέτοια επαφή με τον Παναγιώτη Γιαννάκη δεν έχει γίνει ακόμα. Αλλά αν ισχύει η πληροφορία που αναφέρει ότι αυτός είναι ο εκλεκτός για τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, τότε θα γίνει.

Άλλωστε πρέπει να διευθετηθεί το θέμα που φαίνεται να αποτελεί το μοναδικό σοβαρό εμπόδιο ώστε πράγματι να ολοκληρωθεί η συμφωνία: το συμβόλαιο που έχει ο Έλληνας προπονητής με τη Λιμόζ και για την επόμενη σεζόν. Οι Κινέζοι θέλουν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας τους να έχει αποκλειστική απασχόληση, δηλαδή να βρίσκεται συνεχώς στην Κίνα, να παρακολουθεί τους αγώνες πρωταθλήματος και να συνεργάζεται επί καθημερινής βάσης μαζί τους. Ο Γιαννάκης από την άλλη δεν θέλει να αφήσει τη Λιμόζ, όχι μόνο επειδή έχει συμβόλαιο μαζί της και για του χρόνου, αλλά και διότι έχει ξεκινήσει φέτος μαζί της μια σημαντική προσπάθεια επιστροφής της στην ελίτ του γαλλικού μπάσκετ και δεν θα του άρεσε να την αφήσει ανολοκλήρωτη.

Αυτό δεν είναι αξεπέραστο ως εμπόδιο, για να ξεπεραστεί όμως πρέπει να γίνουν συζητήσεις του Γιαννάκη με τους Κινέζους. Οι οποίες ακόμα δεν έχουν γίνει. Όταν γίνουν και ολοκληρωθούν, τότε πράγματι ο "Δράκος" μπορεί να είναι ο επόμενος προπονητής της Εθνικής Κίνας...