• ΑΕΚ
  • Posted

Και Ίνγκλις και Βρόμαν!

vroman

Ο Καρλ Ίνγκλις ανακοίνωσε στα social media ότι επιστρέφει στην ΑΕΚ, αλλά μαζί του είναι πολύ πιθανό να έρθει και ο Τζάκσον Βρόμαν! Το συμβόλαιό του, δηλαδή, είναι ήδη εδώ και μένει η υπογραφή της Ένωσης...

Ο Καρλ Ίνγκλις θα μπει στο αεροπλάνο και ανήμερα τα Χριστούγεννα θα επιστρέψει στην Ελλάδα και την ΑΕΚ, όπως ήταν συμφωνημένο από τη στιγμή που έφυγε. Το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο facebook: "Παιδιά, καλά Χριστούγεννα σε όλους! Φαίνεται πως θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ κιτρινόμαυρος αυτή τη σεζόν. Πάμε παιδιά!", έγραψε και πιο σαφής δεν θα μπορούσε να είναι.

Στο διάστημα της απουσίας του προσπάθησε πολύ, είναι αλήθεια, να βρει άλλη ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ, που είναι ελαφρώς βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική συμφωνία του περασμένου Οκτωβρίου.

Αυτές τις ώρες οι δύο πλευρές βρίσκονται στη φάση της ανταλλαγής των καινούριων συμβολαίων και το νέο στοιχείο που προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ότι ο Ίνγκλις μάλλον δεν θα δεσμευθεί για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών. Παρότι δηλαδή ακουγόταν αρχικά ότι η ΑΕΚ του πρότεινε επέκταση και για το 2016 (ή ακόμα και για το 2017), εντούτοις ο Καναδός φαίνεται πως προτιμά να μείνει μέχρι το καλοκαίρι και μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος να αναζητήσει αλλού την τύχη του. Μένει να αποσαφηνιστεί αν θα μείνει τελείως ελεύθερος ή αν θα υπάρχει πάλι κάποια option, που θα επιτρέπει τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών μετά από κάποιο διάστημα. Πάντως αυτή η εξέλιξη, το ότι δηλαδή ο Ίνγκλις δεν θέλει να δεσμευτεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν είναι απαραίτητα κακή για την ΑΕΚ, δεδομένου ότι το καλοκαίρι μπορεί κι αυτή να βρει παίκτη καλύτερο και νεότερο (με τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα φυσικά).

Κλείνει κι ο Βρόμαν

Εκτός από τον Ίνγκλις, η ΑΕΚ μπορεί να πάρει ως χριστουγεννιάτικο δώρο κι έναν σέντερ! Είναι γνωστό από την Κυριακή ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα ξεχώρισε τον Τζάκσον Βρόμαν (33, 2.08), αλλά υπήρχε ένα πρόβλημα. Ο Αμερικανός ατζέντης του δεν μπορούσε να τον βρει στο τηλέφωνο! Κατάφερε τελικά να επικοινωνήσει μαζί του, του μετέφερε την πρόταση της ΑΕΚ και φαίνεται πως του άρεσε. Διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε την απόφαση να έρθει στην Ελλάδα και έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του.

Τι μένει; Να το υπογράψει και η ΑΕΚ. Αυτό ακόμα δεν έχει συμβεί, επομένως παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να αλλάξει γνώμη ο Σάκοτα και να κινηθεί για άλλον παίκτη. Επειδή όμως ο χρόνος πλέον πιέζει πολύ, οι πιθανόητες για κάτι τέτοιο δεν είναι πολλές.

Τι θα πάρει η ΑΕΚ αν τον πάρει; Έναν σέντερ, που κάποτε, πριν από περίπου μια δεκαετία, είχε ένα αδιάφορο διετές πέρασμα από το ΝΒΑ και εδώ και έξι χρόνια, από τότε που πήρε τη λιβανέζικη υπηκοότητα, περιπλανιέται σε διάφορα πρωταθλήματα της Ασίας. Μετά το Λίβανο έπαιξε σε Κίνα, Ν. Κορέα, Ιράν και Φιλιππίνες, όχι όμως στην Ευρώπη, όπου για τελευταία φορά αγωνίστηκε το 2008 με τη φανέλα της Λιέτουβος Ρίτας.

Η οικογένεια Βρόμαν, πάντως, έχει παρελθόν στην Ελλάδα, καθώς ο πατέρας του Τζακσον, Μπρετ, έπαιξε στον Άρη τη δεκαετία του '80 μαζί με τον Γκάλη, τον Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά...