• ΑΕΚ
  • Posted

Εύκολα, άκοπα και στο... ρελαντί η ΑΕΚ

zisis

Η ΑΕΚ επικράτησε του Άρη στο NickGalis Hall με 68-73 δίχως να πιάσει ιδιαίτερα επίπεδα απόδοσης και με κορυφαίο τον Ματ Λοτζέσκι.   

Η ΑΕΚ μέτρησε επιστροφές καθώς στη διάθεση του Ηλία Παπαθεοδώρου βρέθηκαν οι Νίκος Ζήσης, Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Δημήτρης Μαυροειδής, αλλά αυτό που παρουσίασε δεν ήταν αντιπροσωπευτικό του επιπέδου της. Σίγουρα όμως ήταν πολύ ανώτερο από αυτό του Άρη ο οποίος έδειξε ότι δεν έχει ιδιαίτερες βλέψεις ενόψει της συνέχειας του Πρωταθλήματος. 

Ανισόρροπο και εξόχως κουραστικό ήταν το πρώτο ημίχρονο γιατί αυτό παρουσίασαν οι δύο ομάδες. Για τον Άρη, η στατιστική έγραψε 2/13 σουτ εντός παιδιάς και 12 λάθη (σ. σ. τα οκτώ στο πρώτο δεκάλεπτο), στράφι πήγαν και τα επτά επιθετικά ριμπάουντ γιατί ακόμη και από τη γραμμή των βολών μόλις που ξεπέρασε το 50% (8/15). Παρόλ’ αυτά προηγήθηκε με 11-4 (σχεδόν) στα μισά της περιόδου γιατί σούταρε καλύτερα από μακρινή απόσταση. 

Η ΑΕΚ βρήκε ισορροπία στο παιχνίδι της με την είσοδο του Νίκου Ζήση αλλά και το δικό της παιχνίδι ήταν μακριά από το επίπεδο ποιότητάς της. Ό,τι κλέψιμο μπάλας έκανε (9 στον αριθμό) το μοίρασε στα ισάριθμα λάθη. Βρήκε όμως τον τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι και να προηγηθεί με 15-18 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Η δεύτερη ήταν ακόμη χειρότερη για τις δύο ομάδες με τις δύο ομάδες να βλέπουν το καλάθι με το… κιάλι. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα τελευταία 90’’ δευτερόλεπτα και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 27-34 χάρη στους διαδοχικούς πόντους του Ντάριλ Μέικον

Ο Ματ Λοτζέσκι έδωσε στην ΑΕΚ το μακρινό σουτ και τη διαφορά των 14 πόντων (33-47) μετά τα μισά της 3ης περιόδου. Έχοντας τον Χρυσικόπουλο με τέσσερα φάουλ από το πρώτο ημίχρονο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου διατήρησε τον Μασιούλις στη θέση «4». Το πρόβλημα για την «Ένωση» ήταν το αμυντικό ριμπάουντ καθώς μέσα από τις δεύτερες επιθέσεις κρατήθηκε ο Άρης στο παιχνίδι (43-51, 28’) παίρνοντας πόντους από τον Μιλόσεβιτς αλλά και τους Φλιώνη, Τσάλμερς από την περιφέρεια. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 49-57. 

Τίποτε δεν άλλαξε στο πρώτο μισό της τελευταίας περιόδου (55-64) και δεν θα μπορούσε να αλλάξει καθώς με το σκορ στο 59-67 (36:30) ο Άρης πέταξε στα σκουπίδια διαδοχικές επιθέσεις με μοιραίο παίκτη τον Γιάννη Κουζέλογλου. Ωστόσο, κρατήθηκε στο παιχνίδι καθώς η ΑΕΚ επίσης δεν μπορούσε να σκοράρει. Η διαφορά μειώθηκε στα επίπεδα των τεσσάρων πόντων (66-70) 42’’ πριν το τέλος. Εκεί ο Λάνγκφορντ αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές δίνοντας μεγαλύτερη ελπίδα στον Άρη. Ο Μάριο Τσάλμερς έψαξε το γρήγορο καλάθι, κόπηκε από τον Χρυσικόπουλο, για να ακολουθήσουν οι δύο βολές του Μασιούλις (66-72) οι οποίες σφράγισαν τη νίκη της ΑΕΚ. 

Τα δεκάλεπτα: 15-18, 27-34, 49-57, 68-73