To Tall Ball του Κάτας που έφερε σκορ... 57-27!

5236840

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι στο ΣΕΦ, με τον Όντεντ Κάτας να βάζει τη «σφραγίδα» του όσον αφορά τα ψηλά σχήματα που επέλεξε και τα οποία ήταν άκρως αποτελεσματικά! 

Μπορεί να επικρατεί η άποψη ότι ναι μεν το μπάσκετμπολ είναι το άθλημα των ψηλών, αλλά εκείνοι που ορίζουν τις τύχες ενός αγώνα ή εκείνοι που κάνουν το κουμάντο είναι οι κοντοί ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι... ψηλοί παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Όπως έγινε και στο μεγάλο παιχνίδι μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ.

Οι «πράσινοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές με 88-77 και αυτό το οφείλουν σε μεγάλο βαθμό στα ψηλά σχήματα που επέλεξε ο Όντεντ Κάτας! Για την ακρίβεια πέντε ήταν οι συνδυασμοί εκείνοι που έφεραν τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα και να γίνουν τα «αφεντικά» του ΣΕΦ.

 Πέντε διαφορετικές (αλλά και τόσο... ίδιες) πεντάδες οι οποίες έφεραν τον Παναθηναϊκό στο +30 όσον αφορά το +/- του ντέρμπι έχοντας μείνει στο παρκέ για 21:58 λεπτά στο σύνολο. Στα υπόλοιπα 18:42 του αγώνα και στα οποία ο Ισραηλινός προπονητής δεν πήγε στις λύσεις των... τόσο υψηλών σχημάτων, το αντίστοιχο +/- του «τριφυλλιού» έφτασε στο -19 ή αν προτιμάτε στο +19 του Ολυμπιακού. 

Ας δούμε όμως τα πέντε σχήματα «κλειδιά» του Κάτας στο ΣΕΦ.

1. Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ, Μήτογλου, Μπέντιλ: Αυτό ήταν το αρχικό σχήμα του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι, το οποίο ξεκίνησε στα δύο ημίχρονα. Συνολικά έπαιξαν μαζί για 12:22 λεπτά και το σκορ ήταν 27-15 υπέρ των «πρασίνων»! Και να 'ταν μόνο αυτό; Πήραν 13 ριμπάουντ, μοίρασαν 5 ασίστ και έκαναν μόλις 3 λάθη! Ουσιαστικά ήταν το «καλό» σχήμα του Κάτας, με τον Παπαπέτρου να χρησιμοποιείται στο «δύο». 

2. Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ, Μήτογλου, Παπαγιάνης: Η διαφοροποίηση σε σχέση με το αρχικό σχήμα έχει να κάνει με την παρουσία του Παπαγιάννη στο παρκέ αντί του Μπεν Μπέντιλ. Στα 3:25 που έμεινε το εν λόγω σχήμα στο παρκέ, το σκορ ήταν 15-6 υπέρ του «τριφυλλιού» έχοντας ακόμα 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και μόλις 1 λάθος σ' αυτό το διάστημα. 

3. Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ, Μπέντιλ, Παπαγιάννης: Σε αυτό το σχήμα ήταν εκτός ο Ντίνος Μήτογλου, με αποτέλεσμα το δίδυμο των ψηλών στις δύο ρακέτες να ήταν αυτό των Μπεν Μπέντιλ και Γιώργου Παπαγιάννη. Στα 3:10 είχαν πετύχει 6 πόντους και είχαν δεχτεί 4 (οπότε +2 στο +/-), με δύο ριμπάουντ και 1 ασίστ. 

4. Μποχωρίδης-Παπαπέτρου, Ουάιτ, Μήτογλου, Μπέντιλ:  Μετά βίας για 1:51 βρέθηκε αυτή η πεντάδα στο παρκέ του ΣΕΦ με το σκορ στο 5-3 υπέρ του Παναθηναϊκού, με τους παίκτες να έχουν 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 λάθος. Ήταν, δηλαδή, το διάστημα όπου στην αρχική πεντάδα είχε αντικατασταθεί ο Σαντ-Ρος από τον Μποχωρίδη.

5. Σαντ-Ρος, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Παπαγιάννης: Η τελευταία εναλλακτική πεντάδα ψηλών η οποία αγωνίστηκε ταυτόχρονα για 01:50 είχε +2 πόντους (4-2 το σκορ) όπως επίσης 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και κανένα λάθος!

Πάμε να κάνουμε τώρα την... σούμα: Με αυτά τα «ψηλά σχήματα»  το σκορ στο φαληρικό παλέ ήταν 57-27 (!!!) υπέρ του Παναθηναϊκού, έχοντας μαζέψει 24 από τα συνολικά 39 ριμπάουντ και έχοντας μοιράσει και 6 ασίστ. Αντίστοιχα το... χειρότερο σχήμα του Ολυμπιακού ήταν το αρχικό του Μπαρτζώκα (Σλούκας, Τζένκινς, Χάρισον, Πρίντεζης και Έλις) με -12 πόντους (11-23 το σκορ)