«Θα δώσουμε και την καρδιά μας στο Παγκόσμιο!»

span bnews

Η Άρτεμις Σπανού μιλάει στο «basketnews» για τη μεγάλη πρόκληση της Εθνική ομάδας Γυναικών που δεν είναι άλλη από μια διάκριση στο ερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τενερίφης. Επίσης στέκεται στη νέα σελίδα της καριέρας της, κάνει ειδική αναφορά στην Εβίνα Μάλτση και το φοβερό της ρεκόρ, ενώ δίνει και τη δική της συμβουλή στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό! 

656565644 Συνέντευξη στην Μάνια Αλιβιζάτου

Στην τελική ευθεία μπαίνει η Εθνική ομάδα Γυναικών η οποία ανεβάζει ρυθμούς στην προετοιμασία της ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο μήνα στην Τενερίφη. Η Άρτεμις Σπανού μας άνοιξε την καρδιά της και μας μίλησε για όλα όσα θα δούμε από τη «γαλανόλευκη» στα παρκέ της Ισπανίας. 

Παγκόσμιο κύπελλο Γυναικών. Η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη γι αυτή την πρόκληση; Τι μπορούμε να περιμένουμε;
«Η πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήρθε το καλοκαίρι του 2017 στη Τσεχία. Έχουν περάσει 14 μήνες από εκείνη τη στιγμή και πιστεύω πως η κάθε μια μας ξεχωριστά έχει προετοιμαστεί κατάλληλα στο σωματικό αλλά και στο ψυχολογικό κομμάτι για αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Τώρα βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε και το ομαδικό κομμάτι στην ομαδα μας και να πάμε σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούμε. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι η ομάδα θα δώσει όλο το πάθος και την ενέργεια και την αντοχή που έχουμε για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Πολεμάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δεν τα παρατάμε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Αυτή είναι η ομάδα μας και αυτό είναι το σίγουρο που μπορώ να πω για εμάς. Θα δώσουμε και τη καρδιά μας σε αυτά τα παιχνίδια.»

Ποιος είναι ο στόχος σας; Ίσως μία καλύτερη θέση από το 2010 ;
«Δεν θα σας πω προβλέψεις για το τι κατάταξη θα πάρει η ομάδα γιατί και εμείς δεν έχουμε αυτό το στόχο στο μυαλό μας. Αυτό που σκεφτόμαστε είναι κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και γιαυτο θα είμαστε έτοιμες. Τώρα από εκεί και πέρα αν μπορέσουμε να πάρουμε μια καλύτερη κατάταξη εννοείται πως και εμείς θα είμαστε ευχαριστημένες για τον εαυτό μας και για την ομάδα μας.»

Θα αντιμετωπίσετε τη Νότια Κορέα, τον Καναδά και τη Γαλλία. Ποια περιμένεις ποιο ανταγωνιστική ομάδα;
«Ναι αυτό είναι το γκρουπ που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο αρχικό σταδιο. Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζουμε ιδιαίτερα τις ομάδες του Καναδά και της Νότιας Κορέας αλλά ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα όποτε κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος σε κανένα σημείο. Την Γαλλία την έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές σε διοργανώσεις και ξέρουμε ότι είναι μια υπερδύναμη του Ευρωπαϊκού γυναικείου μπάσκετ όποτε πιστεύω πως η Γαλλία είναι το φαβορί αυτού του γκρουπ και θεωρείται η πιο ανταγωνιστική ομάδα με βάση τα προγνωστικά. Αλλά αυτά πάντα είναι καθαρή θεωρία και όλα μπορούν να ανατραπούν όταν βρεθούμε στο τζάμπολ οποιουδήποτε παιχνιδιού.»

Προσωπικά βρήκες νέο σταθμό στην καριέρα σου. Πως είναι αυτή η νέα πρόκληση;
«Ναι από τον Οκτώβρη θα βρίσκομαι στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στην ομάδα της Uni Győr μια οναδα η οποία είναι ανταγωνιστική στο Ουγγρικό πρωτάθλημα και επίσης θα αγωνίζομαι και στο Eurocup. Είμαι ενθουσιασμένη με αυτή τη πρόκληση και ανυπομονώ να ξεκινήσει και αυτό το ταξίδι με την καινούργια μου ομάδα αλλά προς το παρόν το μυαλό μου είναι καθαρά στην εθνική μας ομάδα και στην Τενερίφη.»

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;
«Προσωπικοί μου στόχοι είναι να βοηθάω κάθε ομάδα που ανήκω στο μέγιστο που μπορώ και μέσω αυτού να γίνομαι και εγώ καλύτερη σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μου και επισης να «μαζεύω» εμπειρίες μέσω αυτού. Το αγαπάω , το διασκεδάζω και αυτό με κάνει να βγάζω ενέργεια και να τη μεταδίδω και στις συμπαίκτριες μου.»

40162392 674509316247026 9130751561037774848 n 1

Έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με την Εβίνα Μάλτση η οποία πρόσφατα συμπλήρωσε 3000 πόντους με την Εθνική ομάδα. Μίλησε μας για την Εβίνα.
«Ότι και να πω για την Εβινα θα είναι λίγο πραγματικά. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν αυτά τα οποία είναι η Εβινα όποτε θα σας πω τα βασικά. Η Εβινα είναι πρώτα από όλα σπουδαία αρχηγός για την ομάδα μας και καταφέρνει να κερδίζει το σεβασμό όλων μας μέσω των πράξεων της και της ηγετικοτητας της. Είναι σπουδαία συμπαικτρια και αυτό μας κάνει καλύτερη ομάδα. Μεταδίδει το πάθος της και την αγάπη της για την εθνική μας ομάδα. Είναι εργάτης και τελειομανής και μέσω τόσων χρόνων δουλειάς έχει καταφέρει να είναι μια από τις καλύτερες Ευρωπαιες παίκτριες του Ευρωπαϊκού γυναικείο μπάσκετ και η καλύτερη Ελληνίδα παίκτρια. Αυτό το επίτευγμα απλά αποδεικνύει ποσο σπουδαία είναι σαν αθλήτρια και ότι αν υπάρχει θέληση, μέσω της δουλειάς μπορείς να καταφέρεις πράγματα που κανεις άλλος δεν τα έχει κάνει στο παρελθόν. Είναι παράδειγμα προς όλες μας και είμαστε όλες τυχερές που έχουμε την ευκαιρία να είμαστε συμπαίκτριες της όταν γράφει ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ.»

Πώς είναι η Εβίνα σαν συμπαίχτης αλλά και πως είναι έξω από το γήπεδο.
«Όπως είπα και πριν η Εβινα σαν συμπαικτρια κάνει και τις άλλες μας καλύτερες παίκτριες. Μας μεταφέρει την ενέργεια και το πάθος της και μας «τραβάει» σε όλο αυτό μαζί της. Δεν ειναο εγωίστρια και βάζει πάντα την ομάδα μπροστά από τον εαυτό της και αυτό την κάνει και σπουδαία αρχηγό. Θέλει να μας κάνει καλύτερες κάθε μια ξεχωριστά και μας μεταφέρει τις γνώσεις της αλλά και τις εμπειρίες της είτε αυτό είναι στο παρκέ είτε και έξω από το παρκέ. Έξω από το γήπεδο η Εβινα είναι πολύ απλή αλλά με μεγάλη όρεξη για τη ζωή και ενέργεια την οποία βλέπεις συνέχεια σε εκείνη. Θα μπορούσα να πω πως η Εβινα είναι ένα μεγάλο παιδί και αυτό κανει και την ομάδα μας να είναι πιο κοντά και δεμένη γιατί μεν υπάρχει ο σεβασμός προς εκείνη αλλά επίσης και η «ελευθερία» να υπάρξει χαβαλές και διασκέδαση μεταξύ μας. Η Εβινα είναι η χαρά της παρέας!»

Βλέπεις το μπάσκετ Γυναικών να κερδίζει πόντους σχετικά με παλαιότερα έτη;
«Η αλήθεια είναι ότι λόγω κάποιων επιτυχιών έχουμε καταφέρει να πάρουμε περισσότερη προβολή ως γυναικείο μπάσκετ στη χώρα μας. Δεν ξέρω αν κερδίζουμε πόντους σχετικά με αλλά χρονια αλλά όλο αυτό που έχουμε καταφέρει, στο χέρι μας είναι να το κρατήσουμε και γιατί όχι να το κάνουμε καλύτερο.»

Μια συμβουλή που θα έδινες στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό;
«Ο αθλητισμός και ειδικά ο ομαδικός αθλητισμός είναι χαρά είναι απόλαυση είναι διασκέδαση και μπορεί να σου δώσει συναισθήματα τα οποία δεν ξέρεις καν ότι υπάρχουν και πως νιώθουν. Η συμβουλή που θα έδινα είναι να κάνουν κάτι στο οποίο θα τους κάνει χαρούμενους και κάθε φορά που είναι η ώρα της προπόνησης να υπάρχει ένα τεράστιο χαμόγελο στο προσώπου τους γιατί αυτό έχει σημασία πέρα από όλα. Ο αθλητισμός είναι διασκέδαση!»