με την... Κωνσταντίνα Στεφάνου

στεφ

Η στήλη «Rookies» του BasketNews φιλοξενεί την παίκτρια στις κορασίδες του Παναθηναϊκού Κωνσταντίνα Στεφάνου, η οποία προέρχεται από αθλητική οικογένεια, αφού η αδερφή της Αννα-Μαρία αγωνίζεται στον Ικαρο Καλλιθέας.

Μια ομάδα από την οποία πέρασε και η 15χρονη Κωνσταντίνα η οποία έχει πρότυπο τον Δημήτρη Διαμαντίδη και ονειρεύεται να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Ημερομηνία Γέννησης : 14 - 02 - 2001
Ύψος : 1.78
Θέση : 1 - 2 - 3
Ομάδα : Παναθηναϊκός
Πρώην ομάδες : Τερψιθέα Γλυφάδας , Ίκαρος Καλλιθέας

Ας δουμε λοιπόν, τι μας είπε για τον εαυτό της:

«Η πρώτη μου επαφή με τον αθλητισμό ήταν στην ηλικία των τεσσάρων στην Ρυθμική Γυμναστική. Πήρα δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στην συνέχεια αποφάσισα να ενταχθώ σε ένα ομαδικό άθλημα. Αυτό ήταν το μπάσκετ διότι είχα και το παράδειγμα την αδερφής μου. Ο προπονητής που με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα ήταν ο Στέφανος Παπασπυριδάκος, προπονητής τότε της γυναικείας ομάδας της Τερψιθέας.

Στο παρελθόν είχαμε κατακτήσει την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα παγκορασίδων με την Τερψιθέα , και την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Νεανίδων. Τα τελευταία 4 χρόνια συμμετείχα στο Πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ.

Στόχος μου φέτος είναι να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα , και να εξελιχθώ από  τους δύο εξαιρετικούς προπονητές μου Γιώργο Καντζιλιέρη και Ηλία Αρχιμανδρίτη. Επίσης στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να παίξω μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.

Θαυμάζω τον Δημήτρη Διαμαντίδη γιατί κατάφερε από μία μικρή επαρχιακή ομάδα να αναδειχθεί σε κορυφαίο ευρωπαίο και όχι μόνο παίχτη. Χαρακτηριστικά μου είναι η μεγάλη μου επιμονή και η διάθεση για σκληρή δουλειά. Εύχομαι σε όλες τις παίχτριες να έχουμε μια υπέροχη σεζόν με υγεία!»