Περασμένα - ξεχασμένα για Γκούμα, Ραμπίδη

rabis argiroupoli

Αυτή φωτογραφία έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί με την παρουσία του Βασίλη Γκούμα, δίπλα στον Κερκ Ραμπις, τον Γιάννη Κανακάκη, τον Μηνά Γκέκο (όλοι συμπαίκτες στην ΑΕΚ το 1981 στον τελικό με τον Ηρακλή), αποκαθιστά μία …ψυχρότητα, εξ αιτίας της οποίας οφειλόταν και το κενό που υπήρχε, στις ομαδικές αναμνηστικές φωτογραφίες της ΑΕΚ στο γήπεδο της Γλυφάδας πριν από 37 χρόνια.

Σε καμία δεν διακρίνεται, ανάμεσα στους κυπελλούχους Ελλάδας, ο Βασίλης Γκούμας και το «στόρι» έχει ως εξής: Μετά την απονομή του κυπέλλου από τον τότε πρόεδρο της ΕΟΚ Ζαχαρία Αλεξάνδρου (υπάρχει σχετική φωτογραφία με τον Γκούμα και τον Ραμπίδη να πανηγυρίζουν κρατώντας το τρόπαιο), ανακοινώθηκε ο MVP του τελικού. Με την εμφάνιση που είχε πραγματοποιήσει ο «Μπίλι» και το «κοντέρ» να γράφει 30 πόντους, ήταν πεπεισμένος ότι ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη θα ανήκε σ’ αυτόν. Έλα όμως, που οι προπονητές ψήφισαν για MVP τον Ραμπίδη και στο άκουσμα του ονόματός του, ο Βασίλης Γκούμας έφυγε εκνευρισμένος για τα αποδυτήρια και έμεινε εκεί.

aek81

Ό, τι κι αν έγινε τότε, μετά από 37 χρόνια έχει παραγραφεί και «περασμένα – ξεχασμένα» για τον «αυτοκράτορα» που ξαναβρέθηκε με τον Ράμπις την Κυριακή το πρωί στο γήπεδο της Αργυρούπολης, με την ευκαιρία του αγώνα παλαιμάχων, μεταξύ ΑΕΚ – Ολυμπιακού.

Στην παρέα της παραπάνω φωτογραφίας διακρίνεται και ο Κώστας Μπογατσιώτης (αριστερά), που από τον Ηρακλή είχε μεταγραφεί στην ΑΕΚ, αλλά σταμάτησε ένα χρόνο πριν από τον 6ο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.