Πανιώνιος-Άρης

panionios

Η ομαδικότητα, το αμερικάνικο δίδυμο (Ντίμπλερ – Στέφεσον) και γενικά η επιθετική πολυφωνία και Πανιωνίου, λύγισαν τον Άρη (78-66), σ΄ έναν αγώνα με ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις.
Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έφτασε στη δεύτερη νίκη της γιατί διέθετε περισσότερες λύσεις και ο προπονητής των «κυανέρυθρων» πήρε σημαντικές βοήθειες, ακόμη και απ΄αυτούς που έπαιξαν λιγότερο χρόνο.  Αντίθετα, ο Άρης που παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, προσπαθούσε με εκλάμψεις και με τα διάφορα «τρικ» του Βαγγέλη Αλεξανδρή να χαλάσει το παιχνίδι των γηπεδούχων και να «κλέψει» τη νίκη.

Κατάφερε πάντως να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν κάλυψε μία διαφορά 12 πόντων (50-38) στο ξεκίνημα του τρίτου δεκάλεπτου και ισοφάρισε στο 30΄(56-56). Η συνέχεια όμως ανήκε στον Πανιώνιο που με καλή άμυνα, ανέδειξε την επιθετική δυστοκία του Άρη, ο οποίος πέτυχε μόνο δέκα πόντους στο διάστημα αυτό.
Ο Ντίμπλερ με δύο συνεχόμενα τρίποντα σταθεροποίησε το προβάδισμα που έδωσε ο Ξανθόπουλος και ο Μπάρλος.Ο  Στέφεσον έφτασε τη διαφορά στους 11 πόντους (75-64) και ο Άρης δεν είχε τις δυνάμεις να αντιδράσεις, όπως έκανε στο τρίτο δεκάλεπτο.
Οι Θεσσαλονικείς παρότι ήταν άστοχοι από την περιφέρεια (1/6 τρίποντα) στο α΄ ημίχρονο (46-38), κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλό τους στο ξεκίνημα, να προηγηθούν με 11-3 και να κλείσουν το δεκάλεπτο με 24-26.  Η αντίδραση του Πανιωνίου ήρθε με ένα 9-0 (33-26) και αυτό το δεκάλεπτο ήταν και το καλύτερο για την ομάδα του Γ. Μπαρτζώκα, που είχε υψηλή παραγωγικότητα στα τρίποντα (7/14). Ο Μπάρλος και ο Νάτσφεϊ προστέθηκαν στις επιθετικές αιχμές των γηπεδούχων. Από την άλλη πλευρά τον επιθετικό οίστρο του Τζέιμς μόνο ο Ταπούτος μπορούσε να ακολουθήσει. ΟΙ Τσαλδάρης ήταν αναμενόμενο να φανεί ανέτοιμος στην «πρώτη» του, ενώ έχασε και ύψος με την απουσία του Σλοβένου Κρούσιτς, αλλά και του Τσαϊρέλη.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης αυτής επί του Άρη, που ήρθε με μία προσθήκη (Μπάρτλος) και μία απουσία (Ιωάννου), ενώ αναφέρθηκε και στη ζεστή υποστήριξη του κόσμου που γέμισε το γήπεδο της Ν. Σμύρνης. «Δεν ξεκινήσαμε καλά, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο με τα τρίποντα κυρίως του Ντίμπλερ αποκτήσαμε αυτοπεποίθηση, τόνισε.    
“Δεν έχω παράπονο από τα παιδιά. Παλέψαμε μέχρι το 35΄και η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς. Έχουμε προβλήματα, αλλά δεν μοιρολατρούμε. Με μία – δύο αλλαγές θα παροπυθσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια», δήλωσε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής.