"Ρετιρέ" για έναν!

 athinaikos

«Βαγόνι» για δύο παραμένει η κορυφή της Α1 γυναικών, μετά την... υποχρεωτική αποβίβαση του Παναθηναϊκού, κατά την 5η αγωνιστική. Σήμερα (24/11), με την ολοκλήρωση του ντέρμπι κορυφής, Αθηναϊκός-Ελληνικό, μόνο ένας θα απολαμβάνει τη... θέα από το «ρετιρέ». Ο νταμπλούχος Ελλάδας Αθηναϊκός ή η νεοφώτιστη στα «μεγάλα σαλόνια» ομάδα του Ελληνικού;

 Η ομάδα του Βύρωνα ήταν αυτή που είχε «εκθρονίσει» τις «πράσινες» και το ίδιο θα επιδιώξει να κάνει και σήμερα στο κλειστό της Εργάνης στα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη. Από τη μία η εμπειρία και από την άλλη το πλεονέκτημα της έδρας, καθιστούν φαβορί την ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη.

 Ο τεχνικός της ομάδας του Βύρωνα που την ίδια ημέρα θα κάνει ντεμπούτο και στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του Ηλυσιακού κόντρα στον Πανιώνιο, θα προσπαθήσει να οδηγήσει τα κορίτσια του Αθηναϊκού στην 106η σερί νίκη τους!

ellinikosite

Από την άλλη, τα κορίτσια της Ελένης Καπογιάννη έχουν καταφέρει να μείνουν... όρθια (7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) και τώρα δίνουν το πιο μεγάλο “τεστ”, απέναντι στο φαβορί για τον τίτλο.      Δύσκολη αποστολή έχει ο δεύτερος Παναθηναϊκός, καθώς αγωνίζεται στην έδρα της Τερψιθέας την Κυριακή (25/11). Μπορεί τις δύο ομάδες να χωρίζουν τρεις βαθμοί, αλλά στην πρώτη σεζόν της στην Α1, η Τερψιθέα έχει προλάβει να κερδίσει το σεβασμό των αντιπάλων της.     

Στην Πυλαία το μεσημέρι της Κυριακής (25/11) ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προέρχεται από νίκη επί του Αστέρα στα Εξάρχεια, ενώ ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο Βόλο από τον Ίκαρο Καλλιθέας.

 Επιστροφή στις νίκες αναζητά το Σάββατο ο Κρόνος στον Άγιο Δημήτριο απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, τον Άρη. Ο Κρόνος «στραβοπάτησε» στην έδρα του Ελληνικού το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε εύκολο έργο στο Αλεξάνδρειο με αντίπαλο τον Εύνικο (πρώην ΔΑΣΑΛ).     

Ένα παραδοσιακό ντέρμπι τα τελευταία χρόνια στην Α1 αποτελούσε η μάχη ανάμεσα σε Εσπερίδες και Πανιώνιο. Φέτος, όμως, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, με τη γυναικεία ομάδα του Πανιωνίου να είναι ουραγός με επτά ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Σήμερα (24/11) στο κλειστό του Εσπέρου, ο Ίκαρος Καλλιθέας (πρώην Εσπερίδες) είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί κόντρα στον Πανιώνιο, με την ομάδα της Νέας Σμύρνης να έχει γνωρίσει τη συντριβή στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό (73-33) την περασμένη εβδομάδα.

Ουραγός και ισόβαθμος με τον Πανιώνιο είναι ο Εύνικος, που το Σάββατο θα προσπαθήσει να... σπάσει το ρόδι απέναντι στον Αστέρα Εξαρχείων στα Άνω Λιόσια.   

Αναλυτικά το πρόγραμμα

8η Αγωνιστική

Σάββατο, 24 Νοεμβρίου

Αγ.Δημητρίου (νέο) 16:00 Κρόνος Αγ.Δημ.-Άρης             Κυριακόπουλος-Σοφιανόπουλος (Σιώκας)

3ο ΚΓ Ά.Λιοσίων   16:00 ΔΑΣΑΛ-Αστέρας Εξαρχείων         Σιώκας-Φραγκούλη (Τζουβάρας)

Εργάνης   20:00 Αθηναϊκός-Ελληνικό              Καλδίρης-Αποστολίδης (Ντίνος) Εσπέρου Κ.        

20:00 Ίκαρος Καλλιθέας-Πανιώνιος      Χρηστίδης Π-Τσάτσης (Μαυρουδής)

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου

 ΠΑΟΚ   12:00 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός Βόλου           Κατωτεκίδης-Καρακατσανίδης (Κιμιατζής)

 Γλυφάδας  16:00 Τερψιθέα Γλυφάδας-Παναθηναϊκός  Διμπινούδης-Ζακεστίδης (Βαμβακάς)

   ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 (σε 7 αγώνες)   

1. Αθηναϊκός             14    

 . Ελληνικό              14   

3. Παναθηναϊκός          13   

4. ΠΑΟΚ                  12   

 5. Άρης                  11   

6. Ίκαρος Καλλιθέας      10    

. Τερψιθέα Γλυφάδας     10 

 . Κρόνος Αγ. Δημητρίου  10  

 9. Αστέρας Εξαρχείων      9   

 . Ολυμπιακός Βόλου       9  

11. Εύνικος                7    

. Πανιώνιος              7