Για την 104η νίκη κόντρα στον ΠΑΟ

 

Την 104η σερί νίκη του (!) θα διεκδικήσει ο Αθηναϊκός απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο ντέρμπι κορυφής της 6ης αγωνιστικής σήμερα (10/11) στις 7 μ.μ., στο κλειστό της Εργάνης.

 Οι δύο ομάδες παραμένουν αήττητες μέχρι στιγμής σε 5 αγωνιστικές, αλλά αύριο μία εκ των δύο θα πρέπει να υποχωρήσει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φαβορί, χωρίς αμφιβολία είναι η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη, αλλά η Γιασεμή Σαμαντούρα ζήτησε από τις «πράσινες» να γράψουν τη δική τους ιστορία... βάζοντας εκείνες τέλος στο ανεπανάληπτο αυτό ρεκόρ της ομάδας του Βύρωνα.

Τα... αίματα πάντως άναψαν νωρίς, αφού απορρίφθηκε από την αστυνομική διεύθυνση το αίτημα του Παναθηναϊκού για 120 εισιτήρια, το 30% δηλαδή που προβλέπει ο νόμος για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Το σκεπτικό της Αστυνομίας για την απορριπτική απόφασή της αφορά στον κίνδυνο επεισοδίων που ελλοχεύει η μετακίνηση φιλάθλων.  

Ο νικητής του ντέρμπι στο Βύρωνα θα συνεχίσει πάντως να έχει συγκάτοικο στο «ρετιρέ» -όπως φαίνεται- καθώς το επίσης αήττητο Ελληνικό έχει εύκολη αποστολή στις 4μ.μ. απέναντι στον ουραγό και χωρίς νίκη Εύνικο (πρώην ΔΑΣΑΛ) στα Άνω Λιόσια.  Ντέρμπι δεν θα διεξαχθεί μόνο στην Αθήνα, αφού την Κυριακή το κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ-Άρης μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο ελληνικό μπάσκετ γυναικών.

Στο εναρκτήριο τζάμπολ στις 12:00, οι δύο ομάδες θα πάρουν θέση ισόβαθμες, με 3 νίκες - 2 ήττες και μετά από 40 λεπτά θα γνωρίζουμε ποιος από τους δύο θα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο αγώνας Κρόνος Αγίου Δημητρίου-Τερψιθέα Γλυφάδας. Αν και πρώτη φορά στην Α1 γυναικών, η Τερψιθέα με τεχνικό τον Στέφανο Παπασπυριδάκο έχει ξεκινήσει δυνατά, προηγείται έναν βαθμό του γηπεδούχου Κρόνου και με «διπλό» αύριο στις 18:00 εγκαθίσταται στην πρώτη τριάδα.   Από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ο Ίκαρος Καλλιθέας θέλει μόνο νίκη στην έδρα του με αντίπαλο τον Αστέρα Εξαρχείων, με τους φιλοξενούμενους πάντως να αισθάνονται επίσης ανασφαλείς με μόνο έναν βαθμό περισσότερο.   Τέλος, την πρώτη νίκη του αναζητά ο Πανιώνιος φέτος. Στο χειρότερο ξεκίνημα της σύγχρονης ιστορίας τους, οι «κυανέρυθρες» μετρούν μόλις 5 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες. Την Κυριακή (12:00) η ομάδα της Νέας Σμύρνης φιλοξενεί τον Ολυμπιακό Βόλου που έχει 6 βαθμούς, μία δηλαδή νίκη μέχρι σήμερα.   

ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

6η Aγωνιστική (10-11/11/2012)

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου

 3ο Κλ. Άνω Λιοσίων  16:00  Εύνικος-Ελληνικό (Μανουσόπουλος, Φαλούκα)

 Αγ.Δημητρίου Νέο    18:00  Κρόνος Αγ. Δημ.-Τερψιθέα Γλυφάδας   (Κωνσταντινόπουλος  - Καρδάρης)

Εργάνης  19:00  Αθηναϊκός-Παναθηναϊκός  (Τεφτίκης, Καραβίτης ) LIVE 1 TV

Εσπέρου Καλ.  20:00  Ικαρος Καλλιθέας-Αστέρας Εξαρχείων  (Παπαγιαννόπουλος Λ., Αναγνώστου)  LIVE 1 TV

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου

 ΠΑΟΚ   12:00  ΠΑΟΚ-Άρης  (Δεληγιαννίδης, Τζιβελεκίδου)

 Ν.Σμύρνης  12:00  Πανιώνιος-Ολυμπιακός Βόλου  (Δημόπουλος, Κρεσταινίτης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)

   1. Αθηναϊκός             10

   . Ελληνικό                 10    

  . Παναθηναϊκός          10

   4. ΠΑΟΚ                     8     .

. Τερψιθέα Γλυφάδας      8    

. Άρης                              8   

7. Κρόνος Αγ. Δημητρίου   7    

. Αστέρας Εξαρχείων        7   

9. Ολυμπιακός Βόλου       6    

10.  Ίκαρος Καλλιθέας       6  

11. Πανιώνιος                   5   

. Εύνικος                           5