Κορίτσια για... πρόκριση!

nationalgynaikes

Οι γυναίκες μας ήταν σκέτα... παλικάρια! Υπερασπίστηκαν άνετα στην Πολωνία τη νίκη που είχαν πετύχει το Σάββατο στον Βύρωνα χάνοντας μόλις με 57-56. Και με αυτή τη γλυκιά ήττα προκρίθηκαν πανηγυρικά στο Ευρωμπάσκετ του 2015!

Το 61-46 με το οποίο είχε νικήσει η Εθνική μας ομάδα γυναικών την Πολωνία στον πρώτο αγώνα αποδείχθηκε πως ήταν υπεραρκετό. Οι Πολωνέζες, παίζοντας μπροστά στο δικό τους κοινό στο Βλαντισλάβοβο, έκαναν την προσπάθειά τους και η αλήθεια είναι πως στο πρώτο ημίχρονο απείλησαν με ανατροπή.

Μετά από ένα ισοροοπημένο πρώτο δεκάλεπτο η Πολωνία είχε ένα εξαιρετικό πεντάλεπτο μεταξύ 12' και 17' στο οποίο έκανε ένα επί μέρους 17-3 και προηγήθηκε με 29-19 σκορπίζοντας ανησυχία στην ελληνική πλευρά.

Μόνο προς στιγμήν όμως, όπως αποδείχθηκε, καθώς τα κορίτσια του Τζόρτζη Δικαιουλάκου δεν είχαν διάθεση να μπουν σε περιπέτειες και αντέδρασαν σωστά. Με τη Σπανού να κάνει τα πάντα στο παρκέ (τελείωσε με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και παρά λίγο να κάνει τριπλ νταμπλ!), με τη Σωτηρίου να της συμπαρίσταται επάξια (17 πόντοι και 7 ριμπάουντ) και την Παπαμιχαήλ να συμπληρώνει ένα τρί-φωτιά, η Εθνική μας ομάδα έλεγξε τη φούρια των γηπεδούχων και σταδιακά έλεγξε την κατάσταση.

Στο τέλος μάλιστα της τρίτης περίοδου είχε ισοφαρίσει (43-43) κάνοντας πλέον φανερό ότι η πρόκριση δεν υπήρχε περίπτωση να της ξεφύγει. Η Εθνική προηγήθηκε με 54-49 στο 37', αλλά στο τέλος χαλάρωσε κι έχασε, χάνοντας παράλληλα την ευκαιρία να ολοκληρώσει αήττητη τους αγώνες της σε αυτή την προκριματική φάση. Χαλάλι όμως. Αυτό που μετράει είναι ότι σε δύο χρόνια η Εθνική μας ομάδα θα είναι παρούσα στο ραντεβού με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες στα γήπεδα της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας.

Τα δεκάλεπτα: 12-12, 35-28, 43-43, 57-56.

Πολωνία: Όβτσαρτσακ, Πάβλακ, Σκόρεκ 11, Μίσιεκ, Ζοτ-Χεϊμέι 14(2), Βάλιχ 11, Κοτς 2, Μαγιέφσκα 2, Ίντζσακ 2, Ζιέταρα 2, Λετσιεγιέφσκα 7, Σκόμπελ 6.

Ελλάδα: Καλέντζου 2, Σταμάτη, Δημητράκου, Χατζηνικολάου, Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου, Παπαμιχαήλ 14, Λύμουρα 4, Σωτηρίου 17(1), Κοσμά, Σκιαδοπούλου, Σπανού 19.