Μαυροκεφαλίδης ο MVP του πρώτου γύρου

mavrokefalidis1

To πρώτο μισό του πρωταθλήματος Basket League ΣΚΡΑΤΣ έπεσε και ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίχτης του πρωταθλήματος.


Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους και ο διεθνής φόργουορντ, ήταν ο κορυφαίος αυτόν των πρώτον 13 Αγωνιστικών της φετινής διοργάνωσης.
Σε ηλικία 31 χρονών, έχοντας περάσει από πολλές ομάδες, όπως (Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό) καλείτε να είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ, ώστε να επιστρέψει στις μεγάλες επιτυχίες του Ελληνικού πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ μετά από 13 αγωνιστικές βρίσκεται στην 3ή θέση της βαθμολογίας έχοντας 10 νίκες και 3 ήττες.
Ο Λουκάς έχει συγκεντρώσει 278 βαθμούς στο ranking (21,38 ανά αγώνα) έναντι 253 του 2ου Οκάρο Ουάιτ του Άρη (19,46 ανά αγώνα) και 225 του 3ου Ντιμίτριους Κόνγκερ των Τρικάλων BC Aries (17,3 ανά αγώνα).
Ο Μαυροκεφαλίδης βγήκε και πρώτο σκόρερ μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, καθώς έχει 233 πόντους έναντι 207 του Αμερικάνου Ντιμίτριους Κόνγκερ των Τρικάλων. Επίσης μοιράστηκε και την πρωτιά στα ριμπάουντ με τον Όσκαρ Ουαιτ έχοντας και οι δύο του από 94.
Το πόσο καλός είναι φαίνεται και από το καλύτερο ranking που έχει από τους συμπαίκτες του στην Ένωση, σημειώνοντας φανταστικά ποσοστά συμμετοχής.