Επική ανατροπή από τον ΠΑΟΚ!

 paok aek2

Η είδηση δεν είναι ότι «ο σκύλος δαγκώνει τον άνθρωπο, αλλά όταν ο άνθρωπος δαγκώνει τον σκύλο». Γι' αυτό και τα εύσημα από το ματς της Πυλαίας πρέπει να πάνε στον ΠΑΟΚ, αφού έκανε την διαδρομή ναδίρ-ζενίθ σε λίγα λεπτά και ύστερα από μια απίστευτη ανατροπή επικράτησε της ΑΕΚ με 79-75 στο ντέρμπι των «δικεφάλων».

Το νόμισμα έχει και άλλη όψη. Όπερ και σημαίνει ότι η ΑΕΚ κατάφερε (γιατί περί... κατορθώματος πρόκειται) να αυτοκτονήσει στην Θεσσαλονίκη! Το γιατί; Είχε πάρει και διαφορά 24 πόντων (39-15) και όλα έδειχναν ότι θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα μετατρέποντας το ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο... 

Όμως υπολόγιζε χωρίς τον ξενοδόχο! Ο ΠΑΟΚ άρχισε να «ροκανίζει» τη διαφορά χάρη στην καλή απόδοση των Βασιλειάδη και Χάτσερ, ενώ σημαντικές λύσεις έδινε και ο Ούρος Ντούβνιακ, ο οποίος ήταν εκείνος που έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεση. Με καλή άμυνα «εξαφάνισε» τα ατού της ΑΕΚ, ενώ ο Σάκοτα είχε μείνει με τις περγαμηνές του πρώτου ημιχρόνου. Στο σημείο που η ΑΕΚ έλεγχε απόλυτα το ματς πέτυχε και τους 15 πόντους του (και μάλιστα με απόλυτη ευστοχία) αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. 

Ο Μαυροειδής ήταν η μοναδική αξιόπιστη λύση της ΑΕΚ (14 πόντοι και 10 ριμπάουντ), ενώ το ντεμπούτο του Ντιόντε Κρίστμας φάνηκε μόνο στο πρώτο μισό του αγώνα, όταν και πέτυχε όλους τους πόντους τους. 

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 33-46, 56-60, 79-75

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς, Λιάπης, Βασιλειάδης 19 (2), Κακαρούδης 2, Τσόχλας 5, Δέδας 2, Μαργαρίτης 13 (1), Κώττας, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 11 (2), Μάρκοβιτς, Χάτσερ 19 (2).

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Κούπερ 10 (1), Παπαντωνίου, Σάκοτα 15 (4), Χέρστον (0/3 σουτ), Μιλόσεβιτς 5, Μαυροκεφαλίδης 10 (1), Κάρτερ 9 (3), Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης, Καλαμπόκης 2, Μαυροειδής (14π., 10ριμπ., Κρίστμας 8 (2).