Δεν άντεξε στην Πόλη (vid)

1376007

Ο Παναθηναϊκός κοίταξε στα μάτια την Φενέρμπαχτσε αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 82-75. Τραυματίστηκε ο Διαμαντίδης στον προσαγωγό, ενώ ξεχώρισαν Γκιστ και Ραντούλιτσα

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν «μουδιασμένα» τον αγώνα, αλλά βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν για τα καλά στη διεκδίκηση του σπουδαίου «διπλού». Ωστόσο στο τέλος «λύγισαν» με τους γηπεδούχους να βρίσκουν μεγάλα σουτ από τους Νίξον και Άντιτς που έμελλε και να κρίνουν τον αγώνα.

Για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς το δίδυμο των Γκιστ, Ραντούλιτσα ήταν εξαιρετικό, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος μπήκε και «συμμάζεψε» την ομάδα στο πρώτο μέρος υπέστη έναν τραυματισμό στον προσαγωγό και παρακολούθησε το δεύτερο μέρος από τον πάγκο ανήμπορος να βοηθήσει. Καλή και η εμφάνιση του Νίκου Παππά ο οποίος έπαιξε για δέκα λεπτά έχοντας καλή παρουσία, ενώ προσπάθησε πολύ και ο Πάβλοβιτς ο οποίος έφτασε με... κόπο τους δέκα πόντους. Στον αντίποδα ο Τζέιμς Φελντέιν πραγματοποίησε την χειρότερή του εμφάνιση με την φανέλα του Παναθηναϊκού μένοντας άποντος.

Από την πλευρά των νικητών ο Έκπε Ούντο σημείωσε 16 πόντους, ενώ σταθερή επιθετική απειλή αποτέλεσε και ο Ντατόμε (15 π.), με τον Άντιτς και τον Μπογκντάνοβιτς να προσθέτουν από δώδεκα ο καθένας.

Πλέον ο Παναθηναϊκός θα επιστρέψει στην Ελλάδα για Πρωτοχρονιά και θα προετοιμαστεί για τους προσεχείς αγώνες με την ΑΕΚ (3/1) και την Μάλαγα (8/1).

Η εξέλιξη του παιχνιδιού

Φουριόζα ξεκίνησε το παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε η οποία μόλις σε τρία λεπτά κατόρθωσε να πάρει ένα προβάδισμα δέκα πόντων (10-0) με κύριους επιθετικούς εκφραστές τους Ντατόμε, Ούντο, αναγκάζοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Η… κατηφόρα συνεχίστηκε μέχρι το 14-0, πριν ο «Γκιστ σπάσει το ρόδι» με τρίποντο στο 5’. Μετά από αυτό το σουτ του Αμερικανού οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν, αλλά το σημαντικό ήταν ότι οι «πράσινοι» βρήκαν πολλές επιθετικές λύσεις με κύριο εκφραστή τους τον Ραντούλιτσα –οκτώ πόντους σε αυτό το διάστημα- και κατόρθωσαν να μειώσουν σε 28-18 ακριβώς στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με buzzerbeaterτου Βλάντο Γιάνκοβιτς.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού πλέον είχε σφίξει αρκετά και στο 14’ ένα τρίποντο του Φώτση έριξε την διαφορά στους επτά πόντους (31-24) αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Η «πράσινη» αντεπίθεση βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη με τον Καλάθη να μπαίνει κι αυτός στην εξίσωση σκοράροντας ένα έμμεσο τρίποντο για το 39-35 στο 16’ την ώρα που ο «Ζοτς» είχε εξοργιστεί με τους παίκτες του. Η ελληνική ομάδα μείωσε ακόμα και στους τρεις πόντους (43-40), ενώ το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 46-43 έπειτα από την δεύτερη τρίποντη «βόμβα» του Γιάνκοβιτς στο παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον «Σάλε»να γνωρίζει ότι δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Διαμαντίδη ο οποίος ενώ είχε βοηθήσει πολύ χτύπησε στον προσαγωγό. Οι «πράσινοι» έμειναν πίσω ακόμα και με επτά πόντους (51-44, 54-47), όμως με τον Νίκο Παππά να σκοράρει τέσσερις διαδοχικούς πόντους ισοφάρισαν σε 56-56 στο 28’. Μάλιστα πέρασαν και πρώτη φορά μπροστά στο 29’ με δύο βολές του Πάβλοβιτς (58-56, 29’). Οι γηπεδούχοι όμως έτρεξαν ένα σερί 6-0 για να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 62-58.

Στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ο Νικ Καλάθης σημείωσε το highlightτης αναμέτρησης όταν είδε τον χρόνο να λήγει και πέταξε από τα 7,5 μέτρα την μπάλα με το ένα χέρι για να καταλήξει στο καλάθι των Τούρκων. Το «τριφύλλι» είχε μειώσει μέχρι και τους δύο πόντους (66-64), αλλά ένα καλάθι του Ούντο κι ένα λάθος του Γκιστ που μετατράπηκε σε εύκολο λέι απ του Ντίξον έγραψαν το 70-64 με τον Τζόρτζεβιτς να καλεί αμέσως τάιμ άουτ στο 34’. Μία «παγίδα» στον Ντίξον κι ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Γκιστ τρία λεπτά πριν το τέλος έβαλαν για τα καλά τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι στο 37’.

Με το παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού ακολούθησαν κάποια μεγάλα σουτ από τους γηπεδούχους (Ντίξον, Άντιτς), αλλά και δύο ανάποδα σφυρίγματα των διαιτητών με τα οποία η Φενέρ ξέφυγε 82-72 για να φτάσει στη νίκη με το τελικό 82-75.

Δεκάλεπτα: 28-18, 46-43, 62-58, 82-75

Φενέρμπαχτσε (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 2, Ούντο 16, Άντιτς 12 (3), Μπογκντάνοβιτς 12 (2), Σλούκας 4, Βέσελι 12, Κάλινιτς, Ντίξον 9 (1), Ντατόμε 15 (2)

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10, Γιάνκοβιτς 8 (2), Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 14, Παππάς 6, Φελντέιν, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 14 (3), Καλάθης 9 (1), Κούζμιτς 3
Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης στο Live Chat του Onsports.