«Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε»

drakos diama span

Οι Δημήτρης Διαμαντίδης και Βασίλης Σπανούλης βραβεύτηκαν από τον ΠΣΑΤ για την προσφορά τους στο ελληνικό μπάσκετ διά χειρός Παναγιώτη Γιαννάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΠΣΑΤ για τους καλύτερους της χρονιάς, οι αρχηγοί των «αιωνίων» παρέλαβαν τιμητικές πλακέτες και τόνισαν ότι είναι αντίπαλοι μόνο για 40 λεπτά στο παρκέ.
Μάλιστα κάθισαν και δίπλα-δίπλα στην γιορτή, κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο Κώστας Κατσουράνης, λέγοντας ότι δίνουν το καλό παράδειγμα και ότι θα ήθελε να δει κάτι ανάλογο και στον χώρο του ποδοσφαίρου.

«Ευχαριστώ πολύ τον ΠΣΑΤ. Εύχομαι καλές γιορτές με υγεία σε όλους» δήλωσε αρχικά ο Διαμαντίδης και στάθηκε στο μέλλον του: Έχω πάρει την απόφασή μου. Αυτή είναι η τελευταία μου χρονιά. Νιώθω ευλογημένος για όσα έχω ζήσει. Πλέον, θα αφιερωθώ στην οικογένειά μου».

Με τη σειρά του ο Βασίλης Σπανούλης υπογράμμισε «Ευχαριστώ πολύ για αυτή την τιμή. Εύχομαι υγεία, χαρά και ευτυχία σε όλους και όχι βία στα γήπεδα», ενώ ρωτήθηκε και για τη σχέση του με τον αρχηγό του Παναθηναϊκού: «Για εμάς είναι λογικό να είμαστε φίλοι. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Είμαστε αντίπαλοι μόνο για σαράντα λεπτά. Ο καθένας από εμάς παλεύει για την ομάδα του. Ο καλύτερος πάντα να κερδίζει και ο ηττημένος να παλεύει για να κερδίσει την επόμενη φορά».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δήλωσε επίσης ότι «είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με αυτά τα παιδιά. Έχουν προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και το έχουν πάει ακόμα πιο ψηλά. Αυτά που τους διακρίνουν είναι η υπομονή, η πίστη, η σκληρή δουλειά και η ομαδικότητα. Όλα αυτά τους έχουν βοηθήσει να είναι καλύτεροι και να κάνουν καλύτερους και τους συμπαίκτες τους. Και οι δυο τους μας έχουν κάνει υπερήφανους».