Οι Μπακς θέλουν Παπαγιάννη, αλλά...

Papagiannis 11

Ο Γιώργος Παπαγιάννης φέρεται πώς βρίσκεται στο ραντάρ των Μιλγουόκι Μπακς ωστόσο για να μετακομίσει στο ΝΒΑ θα πρέπει να μπουν στα ταμεία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Πέρασαν ήδη τέσσερα χρόνια από τότε που επέστρεψε ο Γιώργος Παπαγιάννης από την Αμερική έχοντας δοκιμάσει την τύχη του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Μάλιστα ο «Big Papa» είναι ο Έλληνας που έχει επιλεγεί πιο ψηλά από οποιονδήποτε άλλον στην διαδικασία του draft καθώς είχε βρεθεί στο νούμερο «13» το 2016.

Από τότε πέρασαν έξι χρόνια και κύλησε μπόλικο νερό στο αυλάκι. Στο ΝΒΑ ο Παπαγιάννης αγωνίστηκε σε 39 ματς στο σύνολο έχοντας κατά μέσο όρο 4.1 πόντους και 3.2 ριμπάουντ, σουτάροντας με 51% στα δίποντα και 86% στις βολές.

Στη συνέχεια επέστρεψε στον Παναθηναϊκό με τον οποίο πραγματοποίησε φέτος break out season όσον αφορά τις ατομικές του επιδόσεις. Συγκεκριμένα συμπεριλήφθηκε στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της EuroLeague. ήταν πρώτος ριμπάουντερ της διοργάνωσης, πρώτος μπλοκέρ και «γέμιζε» τη στατιστική του έχοντας κατά μέσο όρο 10.3 πόντους και 8.2 ριμπάουντ.

Η δυσκολία της άμεσης μετακόμισης

Ήρθε η ώρα για το μεγάλο comeback στην άλλη άκρη του Ατλαντικού; Όπως ανέφερε το «eurohoops» ο Έλληνας σέντερ έχει μπει στο ραντάρ των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο ωστόσο η περίπτωσή του μόνο... εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2023 ενώ για φέτος υπάρχει ΝΒΑ out ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις; Λίγο πολύ θυμίζει την περίπτωση του Φακούντο Καμπάσο, όταν έφυγε από τη Ρεάλ για να μετακομίσει στους Ντένβερ Νάγκετς. Οι Μπακς δεν μπορούν να δώσουν περισσότερα από 750 χιλιάδες δολάρια ως buy out, το λεγόμενο Excluded International Player Payment Amount. Όπερ σημαίνει ότι τα υπόλοιπα 3.250.000 δολάρια θα πρέπει να τα πληρώσει ο Παπαγιάννης από την... τσέπη του.

Επιπλέον οι Μιλγουόκι Μπακς δεν μπορούν να του δώσουν συμβόλαιο μεγαλύτερο των 1.800.000 δολαρίων και αυτό διότι έχει μόλις δύο χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ και δεν μπορεί να λάβει περισσότερα χρήματα για τη σεζόν 2022-23. Κάτι που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την άμεση μετακόμισή του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού από αυτό το καλοκαίρι...