Break στην Πάτρα και 2-1 η ΑΕΚ

macon 1

Mε 2/3 ελεύθερες βολές του Ντάριλ Μέικον, 3.7 δεύτερα πριν το τέλος, έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ επί του Προμηθέα με σκορ 81-80.

Αυτή τη φορά δεν σημειώθηκαν κατοστάρες. Ούτε δύο παίκτες διέλυσαν κάθε προηγούμενο σκοραρίσματος, αν και ο Τζιάν Κλαβέλ έφτασε στους 22 πόντους. Αλλά το φινάλε ήταν ξανά απίθανο, στη σειρά των μικρών τελικών ανάμεσα στον Προμηθέα και την ΑΕΚ. Με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν τη νίκη και το προβάδισμα με 2-1.

Το φινάλε του αγώναβρήκε τον Μάκη Γιατρά να ρίχνει τη δική του... βόμβα, με την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας! Και τους Πατρινούς να διαμαρτύρονται για τις βολές που δόθηκαν στον Ντάριλ Μέικον, 3.7 δεύτερα πριν από το τέλος.

Η αναμέτρηση των απουσιών! Με τον Προμηθέα να μην υπολογίζει στους Τζέριαν ΓκραντΚουίνσι Φορντ και Δημήτρη Αγραβάνη και την ΑΕΚ να έχει 11 παίκτες στη διάθεση του Βαγγέλη Αγγέλου (εκτός ο Κιθ Λάνγκφορντ και στις ΗΠΑ ο Ματ Λοτζέσκι).

Αμφότεροι οι προπονητές έσφιξαν το ροτέισον τους, με τον μεν Προμηθέα να χρησιμοποιεί (στο πρώτο ημίχρονο) ουσιαστικά 7 παίκτες (ο Κουρουπάκης μπήκε για 1.37) και η δε ΑΕΚ 9.

Το πρώτο δεκάλεπτο δεν θύμισε σε τίποτα τον προηγούμενο μικρό τελικό. Οι άμυνες ήταν πιο δυνατές και οι δύο ομάδες άστοχες και επιπόλαιες στην τελική προσπάθεια.

Οι Πατρινοί ήταν αυτοί που έτρεξαν ένα σερί 7-0 για το 11-6 (από 4-6), με την ΑΕΚ να ισορροπεί το ματς μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Το δεύτερο ήταν μία άλλη ιστορία. Οι άμυνες χαλάρωσαν και αυτό έφερε την γκρίνια των δύο προπονητών.

Σε αντίθεση με το Game 2, οι Κλαβέλ και Μέικον δεν σκόραραν κατά βούληση, ωστόσο βρέθηκαν αρκετοί άλλοι να προσθέσουν σκορ. Ο Προμηθέας κατάφερε να ξεφύγει μέχρι και με 6 πόντους (24-18), όμως η ΑΕΚ ανέτρεψε τη διαφορά και πήρε... κεφάλι (36-37 και 38-42) εκμεταλλευόμενη τις εύστοχες ελεύθερες βολές και τα τρίποντα των Χρυσικόπουλου, Γκίκα.

Ενώ η τρίτη περίοδος ξεκίνησε σε... χαλαρό ρυθμό και πολλά εύκολα καλάθια. Η ΑΕΚ διατήρησε το προβάδισμα σε ολόκληρο το δεκάλεπτο, έχοντας τον Γιανίκ Μορέιρα και τον Βλάντο Γιάνκοβιτς να προσφέρουν λύσεις.

Οι γηπεδούχοι, με τον Τζιαν Κλαβέλ στον πάγκο (λόγω φάουλ) προσπαθούσαν να βρούνε επιθετικές λύσεις, έτσι ώστε να μείνουν κοντά στο σκορ.

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε μερικές μαζεμένες καλές άμυνες, και με ένα σερί 6-0 έφτασε για πρώτη φορά σε διαφορά 10 πόντων στο 33' (72-62). Ένα κάρφωμα του Χρυσικόπουλου στον αιφνιδιασμό ήταν αυτό που έβαλε την ΑΕΚ σε θέση οδηγού.

Μόνο που ο Προμηθέας δεν είπε την τελευταία κουβέντα του. Ο Κλαβέλ επέστρεψε και με ένα επί μέρους 10-3 οι γηπεδούχοι έφτασαν μέχρι το τρίποντο.

Και στο τέλος είχαμε ντέρμπι! Ο Προμηθέας με τον Κλαβέλ να παίρνει... μπροστά, προηγήθηκε με 78-77, ο Γκίκας έφερε ξανά την ΑΕΚ μπροστά με παλικαρίσιο καλάθι (79-78).

Ο Γκραντ έδωσε ξανά το προβάδισμα με λέι απ, και μετά ήρθε ο Μέικον.

Ο Χριστοδούλου έκανε το φάουλ, ο Μέικον ξεκίνησε την προσπάθειά του και οι διαιτητές έδωσαν τρεις βολές, χωρίς να συμβουλευτούν το ριπλέι!

Ο Μέικον μέτρησε 2/3 για το 81-80, με τον Γιαννόπουλο να μην προλαβαίνει να ευστοχήσει πίσω από το κέντρο!

Τα δεκάλεπτα: 19-16, 40-42, 60-64, 80-81

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΚ 80-81

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΕΚ 80-81