Τι κάνεις ρε Λάρκιν; Τι κάνεις ρε Εφές;

shane larkin anadolu efes istanbul eb19

Με κορυφαίο τον Λάρκιν η τουρκική ομάδα πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Ρεάλ - Ρολάρει και η Φενέρ

Στο σύγχρονο μπάσκετ είναι δύσκολο ένας παίκτης να κερδίσει μόνος του έναν αγώνα. Ο Σέιν Λάρκιν είναι η εξαίρεση στον κανόνα, μιας και... μόνος του έδωσε τη νίκη στην Εφές μέσα στην Μαδρίτη στο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Euroleague με τη Ρεάλ, με 80-75 και τον Αμερικανό άσο να σταματάει στους 32 πόντους! Ο MVP των δύο τελευταίων αγωνιστικών, μάλλον πάει για το... θριπιτ, είχε 32 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά αφού είχε 7/7 βολές, 5/8 δίποντα και 5/6 τρίποντα. Ήταν αυτός που κρατούσε την Εφές σε όλο το παιχνίδι, όποτε προσπαθούσε να πιέσει η Ρεάλ και αυτός που κράτησε την τουρκική ομάδα στα τελευταία λεπτά.

Η Ρεάλ είχε πρόβλημα από την αρχή στο μαρκάρισμα του και η Εφές προηγήθηκε με 40-43 στο ημίχρονο. Τίποτα δεν φάνηκε να αλλάζει στην τρίτη περίοδο, ενώ στο ξεκίνημα της τέταρτης η ομάδα της Κωνσταντινούπολης προηγήθηκε και με 8 πόντους (58-66) στο 33ο λεπτό. Η Ρεάλ προσπάθησε για την ανατροπή, μείωσε σε 72-73 στο 37ο λεπτό, αλλά μέχρι εκεί. Η Εφές με τρεις πόντους του Πλις και τέσσερις του Λάρκιν έφτασε στη νίκη με 75-80. 

Για την Ρεάλ ο Τόμπκινς είχε 15 πόντους, ο Γιουλ 13 πόντους, ο Καμπάτσο 10 πόντους ενώ από την Εφές ο Λάρκιν είχε 32 πόντους, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη ενώ ο Πλις πρόσθεσε 13 πόντους. 

Στρώνει η Φενέρ

Στην Κωνσταντινούπολη, η Φενέρμπαχτσε ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχε απαντήσεις στα ξεσπάσματα της Αρμάνι Μιλάνο και έφτασε στη νίκη (73-64), ανεβαίνοντας ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία της Euroleague. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατάφερε να επικρατήσει πλησιάζοντας στη μία νίκη την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, που υποχώρησε στο 10-11, με το πέρας 21 αγωνιστικών. Ο Τζίτζι Ντατόμε ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών με 14 πόντους, ενώ κομβική ήταν η παρουσία του Κώστα Σλούκα με 10 πόντους (2/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Σάρωσε η Ζαλγκίρις

Τέλος, έχοντας... καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι η Ζαλγκίρις έφτασε στην πιο άνετη νίκη της για φέτος, συντρίβοντας την Άλμπα Βερολίνου με το εμφατικό 104-80. Το παιχνίδι της Ζαλγκίρις με την Άλμπα Βερολίνου τελείωσε... νωρίς. Κι αυτό γιατί η ομάδα του Κάουνας ήταν επιβλητική και δεν έχασε τον έλεγχο και το ρυθμό της σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Ρίβερς ήταν ορεξάτος (17π, 5τρ) και έτσι οι πρωταθλητές Λιθουανίας ανέβηκαν στο 7-14, πιάνοντας στη βαθμολογία την γερμανική ομάδα.

Η βαθμολογία


bath.jpg