Στα χνάρια του παππού...

Apostolos apostolos

Σε διάστημα οκτώ λεπτά στο τελευταίο δεκάλεπτο, πέτυχε 7 συνεχόμενα τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες και τελείωσε τον αγώνα με 51 πόντους στο ενεργητικό του.

Το όνομά του; Απόστολος Κόντος. Όχι, αυτό δεν έγινε σε αγώνα βετεράνων με τον κορυφαίο σουτέρ να δείχνει την τέχνη του, όπως στη δική του εποχή που ευστοχούσε και με κλειστά μάτια.

Συνέβη σε αγώνα πρωταθλήματος παίδων και δράστης ήταν ο 15χρονος εγγονός του Απόστολου Κόντου, που όπως δείχνουν τα πράγματα έχει κληρονομήσει το χαρισματικό αθλητικό DNA του παππού του και συμμετέχει μάλιστα στην πρώτη ομάδα του Ιωνικού Ν. Φιλαδέλφειας (Β΄ Εθνική). Στην ίδια ομάδα απ΄ όπου άρχισε την καριέρα του και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Ο Απόστολος Κόντος τζούνιορ, στους πέντε μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος Παίδων έχει μ. όρο 38,2 π. με 4 τρίποντα ανά αγώνα (πέρυσι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην κατηγορία με μ.ο. 30,1 π.) και προχθές εναντίον της Ακαδημίας Εξέλιξης των Παπαλουκά, Διαμαντίδη, σημείωσε 51 πόντους με 7 συνεχόμενα τρίποντα σε μικρό χρονικό διάστημα. Οι δύο ομάδες τώρα ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με τέσσερις νίκες και μία ήττα.