Ζοτς: «Ξέρω ποιος είμαι, αλλά αν δεν προσπαθώ δεν θα είμαι πετυχημένος» (vid)

ζελικο 1

Η EuroLeague ετοίμασε αφιέρωμα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς μέσω της ενότητας «Beyond the Bench» και ο Σέρβος τεχνικός μίλησε τόσο για τον εαυτό του, όσο και για τα όσα ζητάει κάθε μέρα από τους παίκτες του ώστε να είναι πετυχημένοι. 

 Ο πολυνίκης προπονητής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης ανέφερε αρχικά ότι «το μπάσκετ είναι η ζωή μου. Από τη μέρα που ξεκίνησα ήξερα ότι θα γίνω επαγγελματίας παίκτης ή προπονητής και ο χρόνος με έφερε σε αυτό το σημείο που είμαι τώρα. Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία για μας» και συνέχισε αποκαλύπτοντας το μυστικό της επιτυχίας:

«Περνάω πολλές ώρες για να σκέφτομαι τις λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα μου να φτάσει στη νίκη. Ξέρω πολύ καλά ποιος είμαι, αλλά αν δεν προσπαθώ επί καθημερινής βάσης να γίνω καλύτερος, τότε δεν θα είμαι πετυχημένος προπονητής.»

Όσον αφορά τους παίκτες που έχει κάθε αγωνιστική σεζόν αλλά και το τι πρέπει να κάνει, ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε είπε: «Κρατάω ένα πράγμα από τη πρώτη μέρα που ξεκίνησα να είμαι προπονητής, Πρέπει να έχω πάντα την απάντηση σε οποιαδήποτε ερώτηση των παικτών μου. Μου αρέσει να μιλάω μαζί τους και είμαι ανοικτός στο να ακούσω τις προτάσεις τους όσον αφορά την τακτική. Όμως, όπως είναι λογικό, εγώ είμαι εκείνος που θα πάρει την τελευταία απόφαση. Οι παίκτες πρέπει να νιώθουν άνετα σε οτιδήποτε και αν κάνουν. Για μένα είναι οι καλύτεροι παίκτες που υπάρχουν και έτσι ακριβώς τους συμπεριφέρομαι. Από την άλλη ποτέ δεν είμαι ικανοποιημένος. Πάντα πιστεύω ότι μπορούμε και καλύτερα».

Και συνέχισε: «Είναι καλό που παίρνουμε τους τίτλους, αλλά αμέσως μετά λέω στους παίκτες τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι την επόμενη χρονιά και να πανηγυρίσουμε ξανά.»

Και κατέληξε μιλώντας για τον κόσμο: «Είμαστε τυχεροί γιατί ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Καταλαβαίνουν. Ξεκινάει η σεζόν και όλοι είναι σίγουροι ότι θα πάμε στο Final 4 χωρίς να έχουν δει την ομάδα. Πιστεύουν στη δουλειά που κάνουμε».