Δωρα από ΤΣΣΚΑ και Νταρουσάφακα στους «αιώνιους»!

DxyXFZxWoAED9jc

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας απόδρασε με το «διπλό» από την Βαρκελώνη χάρη στον φοβερό Νάντο Ντε Κολό (86-74) ευνοώντας παράλληλα και τον Ολυμπιακό, ενώ η ουραγός Νταρουσάφακα έκανε το «μπαμ» απέναντι στην Μπασκόνια (80-75) και έδωσε στον Παναθηναϊκό έναν λόγο για να ελπίζει στη συνέχεια. 

Ο Γάλλος γκαρντ τελείωσε το ματς με 25 πόντους έχοντας 7/10 τρίποντα! Μάλιστα ο Δημήτρης Ιτούδης γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο και την υπ' αριθμόν «150» παρουσία του στον πάγκο της ρωσκής ομάδας. Η ΤΣΣΚΑ πήρε σπουδαία νίκη στη Βαρκελώνη με 76-84 και πήρε σημαντική «ανάσα» στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας. Η Μπαρτσελόνα με αυτό το αποτέλεσμα έμεινε στην έκτη θέση, μία νίκη πίσω από τον Ολυμπιακό τον οποίο αντιμετωπίζει την επόμενη αγωνιστική στο ΣΕΦ.Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο κάτι το οποίο αποτυπώθηκε και στο σκορ με την κόρνα της λήξης του (20-20).

Η συνέχεια άνηκε στα σέντερ των ομάδων αφού Σεραφέν, Χάινς και σκόραραν για χάρη των ομάδων τους με τους γηπεδούχους να παίρνουν μικρό προβάδισμα (32-28, 14'). Ο ΝτεΚολό με συνεχόμενα τρίποντα ύστερα από ασίστ του Ροντρίγκεθ, άλλαξε την εικόνα τον πίνακα του σκορ (34-35, 17').Το ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο άνηκε στους γηπεδούχους οι οποίοι με τρία συνεχόμενα τρίποντα (Κλαβέρ, Πάνγκος, Χάνγκα) προηγήθηκε με τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνο το σημείο (51-46, 24'). Οι παίκτες του Ιτούδη είχαν χάσει την ψυχραιμία τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν σκορ στην επίθεση. Στην άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα παίζοντας απλά βρέθηκε στο +9 (59-50, 26'). Μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου πάντως ΝτεΚολό και Χάινς έφεραν την αντίδραση για την ρωσική ομάδα κι έτσι γρήγορα έτρεξαν επιμέρους σκορ 2-13 και προσπέρασαν με 61-63.Τα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου δεν άλλαξαν το παραμικρό τη διαφορά στο σκορ με τις δύο ομάδες να ψάχνουν μικρό σερί για να ξεφύγουν με περισσότερους από 5 πόντους. Καμία δεν τα κατάφερε μέχρι το 37΄σημείο στο οποίο ο Κουρμπάνοφ με τρίποντο έξανε το 68-73 κρίνοντας το αποτέλεσμα. 

Νταρουσάφακα - Μπασκόνια 80-75

Νταρουσάφακα - Μπασκόνια 80-75

Η Νταρουσάφακα με εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο επικράτησε της Μπασκόνια με 80-75 και έκανε παράλληλα ένα απρόσμενο δώρο στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και στις όποιες ελπίδες έχει για πρόκριση στα playoffs της EuroLeague. Καλύτεροι οι Μάικλ Έρικ και Τόνεϊ Ντάγκλας.

Σίγουρα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού όσον αφορά την εξασφάλιση ενός εισιτήριου των playoffs. Οι ελπίδες έχουν εξανεμιστεί σε μεγάλο βαθμό, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες, έχει μάτια και αυτιά ανοικτά σε όλα τα ματς που τον ενδιαφέρουν. Όπως για παράδειγμα αυτό της Πόλης...

Οι «πράσινοι» πόνταραν σε ήττα της Μπασκόνια από τη στιγμή που την υποδέχονται στο ΟΑΚΑ και είδαν την Νταρουσάφακα να τους... κάνει τη χάρη! Με τον Μάικλ Έρικ σε μεγάλη βραδιά έχοντας 18 πόντους με 9/11 δίποντα και 5 ριμπάουντ και τον Τόνι Ντάγκλας να «καθαρίζει» από την περιφέρεια (21π., 4/8τρ.), η τουρκική ομάδα επικράτησε με 80-75 και σημείωσε την 3η νίκη της στην διοργάνωση.

Στον αντίποδα, η Μπασκόνια έμεινε στο 9-11 ωστόσο παραμένει με μία νίκη περισσότερη σε σχέση με τον Παναθηναϊκό (8-12). Όμως αν ξέφευγε και η Μπασκόνια (όπως ξέφυγε η Μπάγερν μετά το «διπλό» στην έδρα της Χίμκι) με δύο περισσότερες νίκες, τότε το έργο θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο για την ομάδα του Ρικ Πιτίνο. Για τους Βάσκους ο Τζάνινγκ είχε 18 πόντους με 2/6 τρίποντα, ενώ ο Φόιγκτμαν τελείωσε το ματς με 14 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η Μπασκόνια ήταν η ομάδα που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, με τις... επιθέσεις και την ευστοχία να έχουν την τιμητική τους στην «Volkswagen Arena». Πριν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά το σκορ ήταν ήδη υψηλό (15-15) αλλά από εκεί και πέρα οι Βάσκοι δυνάμωσαν περισσότερο στην άμυνα και με ένα επιμέρους 11-3 πήραν διαφορά οκτώ πόντων (18-26) την οποία και διατήρησαν μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου (21-29).

Στη συνέχεια η Νταρουσάφακα προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση χάρη στην καλή απόδοση του Μάικλ Έρικ και μπόρεσε να μειώσει σε 29-32 στο 13'. Η Μπασκόνια πήρε και πάλι διαφορά επτά πόντων (36-43) στο 16' αλλά οι γηπεδούχοι «έκλεισαν» το ημίχρονο όντας πίσω στο σκορ μόλις με ένα καλάθι (45-47). Η εκατέρωθεν ευστοχία στο πρώτο μισό του αγώνα αποτυπώθηκε από τα 12/15 δίποντα της Νταρουσάφακα και το ποσοστό του 80% (!) ενώ αντίστοιχα η Μπασκόνια είχε 11/17 δίποντα και 5/11 τρίποντα.

Ο Τζάνινγκ ήταν εκείνος που οδηγούσε τους Βάσκους με 10 πόντους (2/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και τον Φόιγκτμαν με 7, ενώ για την τουρκική ομάδα ο Μάικλ Έρικ είχε 8 πόντους (4/5 δίποντα) και άλλους 7 πόντους ο Στάντον Κιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άρχισε να αλλάζει άρδην. Η αστοχία είχε πάρει τη θέση της... ευστοχίας στις τάξεις της Μπασκόνια και αυτό ήταν κάτι που άρχισε να εκμεταλλεύεται η ομάδα του Μπουράκ Ερνάκ. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο καθ' όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου (63-61 στο 30') ενώ ο εκπληκτικός Μάικλ Έρικ ήταν εκείνος που πήρε την κατάσταση στα χέρια του στην τελευταία περίοδο του αγώνα έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Τόνι Ντάγκλας, ο οποίος «πυροβολούσε» από την περιφέρεια. Στο 36' η Νταρουσάφακα είχε πάρει προβάδισμα με 75-68 ενώ στο 01:30 πριν το τέλος του αγώνα η διαφορά έφτασε και τους 8 πόντους (78-70) για λογαριασμό των γηπεδούχων και ουσιαστικά τελείωσε το ματς.

Χίμκι - Μπάγερν 60-71

Χίμκι - Μπάγερν 60-71 (vid)

Η Μπάγερν κατάφερε να επικρρατήσει με μέσα 71-60 στην έδρα της Χίμκι (ντεμπούτο Κουρτινάιτις) και να ανέβει στο 10-10. Εδραιώθηκαν στην 8άδα οι Βαυαροί, ενώ δεν βοήθησε τους Ρώσους η απομάκρυνση του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Δεν τα κατάφερε η Χίμκι στο πρώτο ματς χωρίς τον Μπαρτζώκα στον πάγκο της.Οι Ρώσοι του Κουρτινάιτις ηττήθηκαν με 71-60 εντός έδρας από την Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να πηγαίνουν στο 10-10. Από την άλλη οι ηττημένοι έπεσαν στο 7-13.Ο Γιόβιτς τραυματίστηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο και δεν επέστρεψε.Για τους φιλοξενούμενους ο Ουίλιαμς είχε 20 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους πρώτος σκόρερ ήταν ο Τόμας με 13.

Η Χίμκι μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και προηγήθηκε με 19-5 στο 5' με το δίποντο του Τόμας. Η ομάδα του Κουρτινάιτις δεν ήταν διατεθειμένη να βγάλει το πόδι από το γκάζι και εκτόξευσε την διαφορά στους 18 (28-10) με τον Γκριν.Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για τους Ρώσους. H Mπάγενρ με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να φέρει το ματς στους 4 (38-34), με τους Λούσιτς και Χομπς να αναλαμβάνουν δράση. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 40-35 με τον Χομπς να ευστοχεί σε 1/2 βολές. Oι γηπεδούχοι είχαν 3/10 τρίποντα στο ημίχρονο, ενώ οι φιλοξενούμενοι σούταραν με 5/11.

To προβάδισμα πήγε στην άλλη πλευρά, αφού οι Βαυαροί κυριάρχησαν στο παρκέ και έτρεξαν ένα φοβερί σερί 16-0, μετατρέποντας το 46-37 σε 46-53 με τον Λο. Τελικά το δεκάλεπτο τελείωσε με τον Μποστ να γράφει το 50-56.Διψήφια διαφορά (50-60) κατάφερε να πάρει η γερμανική ομάδα στο 31' με τον Λούσιτς. Ο Τζέντοβιτς με όμορφο καλάθι, κατάφερε να κάνει το 57-67 στο 37'. Ο Τζέντοβιτς έγραψε το 57-69 και καθάαρισε το ματς, 2 λεπτά πριν το τέλος.Τελικά το δεκάλεπτο τελείωσε με τον Μποστ να γράφει το 50-56.

Μπουντούτσνοστ - Γκραν Κανάρια 75-70

Μπουντούτσνοστ - Γκραν Κανάρια 75-70 (vid)

Η Μπουντούτσνοστ επικράτησε της Γκραν Κανάρια με 75-70 πετυχαίνοντας την 6η νίκη της στη διοργάνωση στο… ντέρμπι δύο ομάδων οι οποίες δεν έχουν ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης στην προημιτελική φάση της Euroleague.

Ο Νόρις Κόουλ… πετούσε φωτιές στο πρώτο δεκάλεπτο, σημείωσε 13 πόντους και ήταν ο λόγος της πρωτοπορίας στο σκορ (18-12, 6’) για την Μπουντούτσνοστ. Η Γκραν Κανάρια κρατήθηκε στο παιχνίδι λόγω της ευστοχίας της έξω από τα 6.75 καθώς είχε 6/10 στην πρώτη περίοδο με το τέλος της οποίας οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 27-24.

Από τη στιγμή που ο Κόουλ βγήκε από το παρκέ, η Μπουντούτσνοστ δεν είχε τρόπο έκφρασης στην επίθεση. Η Γκραν Κανάρια δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματική στο μακρινό σουτ αλλά προηγήθηκε με 29-31 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να σκοράρουν με το… σταγονόμετρο και σ το τέλος του ημιχρόνου οι Ισπανοί είχαν το προβάδισμα με 36-38.

Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ (48-45, 25’) παρότι και οι δύο έκαναν σχετικές απόπειρες στο διάστημα που ήταν αποτελεσματικές στο μακρινό σουτ. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 61-57 καθώς στην… έκρηξη του Μπιτάτζε, η Γκραν Κανάρια βρήκε πόντους από τον Βενέ και δεν απομακρύνθηκε στο σκορ.

Η Μπουντούτσνοστ μπήκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με διαφορά πέντε πόντων (66-61, 35’) και μη εξαργυρώνοντας την καλή άμυνά της, ενώ η Γκραν Κανάρια συνέχιζε να τα παίζει… όλα γι’ όλα έξω από τα 6.75. Γενικώς οι άμυνες κυριάρχησαν στην τελευταία περίοδο και από τη στιγμή που οι Μαυροβούνιο είχαν τη στοιχειώδη αποτελεσματικότητα (73-63, 37:40) πήραν και τη νίκη καθώς στην τελευταία προσπάθεια επιστροφής (73-67) της Γκραν Κανάρια και στην πιο κρίσιμη επίθεση των Ισπανών έκανε λάθος ο Έρικσον.