Απόρθητη η Λημνος και για το Λαύριο

ifaistos laurio

Το αήττητό του σε έξι αγώνες στη Λήμνο διατήρησε ο Ήφαιστος και αυτή τη φορά λύγισε το Λαύριο (80-76), που διεκδίκησε με αξιώσεις την εκτός έδρας νίκη.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι από το -14 και να επικρατήσει στα 37 τελευταία δευτερόλεπτα με τέσσερις βολές από τον Έβανς και τον Σμιθ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εντυπωσιακοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Με όπλο το μακρινό τους σουτ (είχαν 7/10 τρίποντα) κατάφεραν να πάνε ψηλά το σκορ και έφτασαν να προηγηθούν μέχρι και με +9 (16-25). Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να παραμείνουν κοντά στο σκορ.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 29-24 υπέρ του Λαυρίου που συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Συνεχίζοντας να σουτάρει με εξαιρετικά ποσοστά και κρατώντας με την άμυνά του τον Ήφιαστο χαμηλά, προηγήθηκε με +14 (28-42) τριάμισι λεπτά πριν από το φινάλε του πρώτο μέρους. Ημίχρονο όμως ολοκληρώθηκε τελείως διαφορετικά. Ο Ήφαιστος τρέχοντας ένα σερί 10-0 άλλαξε τα δεδομένα μειώνοντας σε 38-42.

Το σερί του Ήφαιστους συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος φτάνοντας στο 14-0, ισοφαρίζοντας σε 42-42 με τον Έβανς στο 21' βάζοντας τις δύο ομάδες στην ίδια αφετηρία. Με πέντε διαδοχικούς πόντους του Έβανς, μεταξύ άλλων, ο Ήφαιστος έτρεξε ένα νέο σερί 7-0 που τον έβαλε μπροστά στο σκορ με 55-49 στο 24'. Οι γηπε3δούχοι συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα ως το φινάλε του αγώνα, ωστόσο η ομάδα του Λαυρίου ακολουθούσε σε απόσταση αναπνοής.

Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμά τους στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με τον Ντέβιν να κάνει το 66-69. Ήφαιστος και Λαύριο συνέχισαν να εναλλάσσονται στο προβάδισμα με τον Ίνγκλις να ισοφαρίζει σε 76-76 δυόμιση λεπτά πριν από το φινάλε. Οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και δεν σκόραραν για περίπου δύο λεπτά, με τον Έβανς να πηγαίνει στις βολές στα 38'' και να κάνει το σκορ 78-76. Το Λαύριο είχε τρεις ευκαιρίες στην ίδια επίθεση για να σκοράρει όμως ο Γκότσερ έκανε δύο τάπες ενώ στην τελευταία επαναφορά ο Ίνγκλις είχε μόλις 0,5 δευτερόλεπτα για να σουτάρει και αστόχησε. Με 4'' να απομένουν για το φινάλε ο Σμιθ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών διαμόρφωσε το τελικό 80-76.

 24-29, 38-42, 62-60, 80-76

Η στατιστική του αγώνα, εδώ