Ο Καλάθης 6ος στις ασίστ στην Basket League!

2043907

Οι εννέα ασίστ που μοίρασε ο Νικ Καλάθης στην Πυλαία και δη στο ματς στου Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν αρκετές για να γίνει ο 6ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος! 

Όπως ανεφερε και ο ΕΣΑΚΕ «μέσα από τη δημιουργία ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έκανε πιο εύκολο το έργο του στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Είχε 29 ασίστ για να ισοφαρίσει την κορυφαία φετινή επίδοση του αφού τον ίδιο αριθμό είχε και κόντρα στο Λαύριο Aegean Cargo. Εννιά από τις 29 ασίστ των “πράσινων” έφυγαν από τα χέρια του Νικ Καλάθη και με αυτές ο διεθνής γκαρντ έγινε ο 6ος πασέρ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Καλάθης έφτασε τις 983 ασίστ καριέρας και ξεπέρασε τον Άγγελο Κορωνιό που στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος είχε 975. 

Ακόμη ο Καλάθης με τους 12 πόντους του στη Θεσσαλονίκη, έφτασε τους 1.800 στην καριέρα του στην κατηγορία.

Κατά τα άλλα...

*Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκανε με διαφορά την καλύτερη εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ήταν αυτή άλλωστε που του έδωσε τον τίτλο του MVP της 9ης αγωνιστικής με 32 βαθμούς στο ranking. Ο Αμερικανός σημείωσε 21 πόντους ενώ η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν οι 14 του παιχνιδιού με τον Άρη.

*Το “φράγμα” των 1.400 πόντων ξεπέρασε ο Τζέιμς Γκιστ με τους επτά πόντους του κόντρα στον ΠΑΟΚ. Έγινε ο 5ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού που το κατάφερε μετά τους Μπατίστ, Μποντιρόγκα, Λάκοβιτς και Βράνκοβιτς.

*Ο Αμερικανός έκανε την 171η εμφάνιση του στην Betshop Basket League και προσπερνώντας τον Ουόλτερ Μπέρι έγινε ο 8ος της σχετικής λίστας των ξένων παικτών του Πρωταθλήματος.

*Για δεύτερη φορά φέτος μετά το παιχνίδι με το Λαύριο Aegean Cargo, ο Νίκος Παππάς είχε έξι ασίστ, μία λιγότερη από το ρεκόρ καριέρας του.

*Σε ομαδικό επίπεδο και πέραν των 29 ασίστ, η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έμεινε για τρίτη φορά στα επτά λάθη όμως το ρεκόρ της παραμένουν τα τέσσερα λάθη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

*Στον αντίποδα αρνητικό ρεκόρ περιόδου είναι τα 27 ριμπάουντ που καταγράφηκαν στη στατιστική του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ που δεν είχε βρεθεί κάτω από τα 32 στις προηγούμενες αγωνιστικές.


Ο Χάτσερ 6ος ξένος “700άρης” του ΠΑΟΚ

 Το καλύτερο φετινό του παιχνίδι έκανε ο Ουίλ Χάτσερ σημειώνοντας 22 πόντους που είναι η κορυφαία επίδοση του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 17 πόντων στο ματς με την Κύμη. Πλησίασε μάλιστα το ρεκόρ καριέρας του στην Betshop Basket League που είναι οι 24 πόντοι.

Με αυτούς τους 22 πόντους, ο Αμερικανός γκαρντ έγινε ο 7ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 700 πόντους μετά τους Μπέρι 1.431, Μουλαομέροβιτς 1.083, Σάβιτς 949, Έντουαρντς 888 και Κολντεμπέλα 753.

*Πέντε ασίστ μοίρασε ο Φιλ Γκος και με αυτές έγινε ο 10ος ξένος στην ιστορία του ΠΑΟΚ που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό. “Έπιασε” μάλιστα στις 100 τον Ουόλτερ Μπέρι.

*Ο Ντάριους Γκάρετ ξεπέρασε τους 300 πόντους καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα, έχοντας 10 στο σημερινό παιχνίδι.

*Ο Τζαμάλ Τζόουνς είχε τρεις ασίστ ενώ στις προηγούμενες εμφανίσεις του δεν είχε ποτέ περισσότερες από μία.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Ο ΠΑΟΚ ανανέωσε μόνο πέντε επιθέσεις του με ριμπάουντ, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα επτά επιθετικά ριμπάουντ που είχε στο παιχνίδι με τον Χολαργό.

*Παράλληλα ο Δικέφαλος ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα 27 ριμπάουντ που είχε συνολικά, όσα και στο ντέρμπι με τον Άρη.

*Ο ΠΑΟΚ είχε διψήφιο αριθμό λαθών στα πρώτα επτά παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα όμως έμεινε σε μονοψήφιο για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική. Μετά τα επτά με το Λαύριο Aegean Cargo έμεινε στα εννιά κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

*Στον αντίποδα ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ κλεψιμάτων του, μένοντας στα τρία όσα είχε και κόντρα στον Χολαργό.