Μυθικός Πολ και... τελικοί Δύσης Ρόκετς-Ουόριορς! (vids)

10825253 832x447

Ο τελικός της Δύσης που όλοι περίμεναν είναι γεγονός και οι Χιούστον Ρόκετς θα αντιμετωπίσουν τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς! Οι «Ρουκέτες» έκαναν το 4-1 κόντρα στους Τζαζ, ενώ οι πρωταθλητές το 4-1 κόντρα στους Πέλικανς.

Με έναν εντυπωσιακό Κρις Πολ ο οποίος πέτυχε 41 πόντους, οι Ρόκετς επικράτησαν με 112-102 των Τζαζ, έκαναν το 4-1 και προκρίθηκαν στους τελικούς της Δύσης.

Μπορεί οι Τζαζ να πάλεψαν και με το παραπάνω, αλλά οι φετινοί Ρόκετς δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να μείνουν εκτός τελικού της Δύσης. Η παρέα των Χάρντεν και Πολ επικράτησε στο πέμπτο παιχνίδι με 112-102, έκανε το 4-1 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ο αγώνας ήταν ένα ντέρμπι όπως αναμενόταν με τους γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα στο ημίχρονο, τους φιλοξενούμενους να φαίνονται έτοιμοι για την ανατροπή και τους... κόκκινους στο τέλος να κερδίζουν επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί. 

Για να έρθει αυτή η νίκη χρειάστηκε να πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εμφάνιση ο Κρις Πολ ο οποίος πέτυχε 41 πόντους. Τον έμπειρο γκαρντ ακολούθησε για τους νικητές ο Τάκερ με 19, ενώ ο Μούσιας είχε 18. Για τους ηττημένους ο Μίτσελ είχε 24, ο Μπαρκς 22 και ο Ο΄Νιλ 17, αλλά δεν έφτασαν για να κερδίσει η ομάδα τους και να μείνει... ζωντανή στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

Παρότι στο τέλος πήγαν να κάνουν τα εύκολα-δύσκολα, οι Ουόριορς προκρίθηκαν στον τελικό της Δύσης επικρατώντας των Πέλικανς με 113-104 κάνοντας το 4-1 στη σειρά. 

Μεγάλη μάχη αναμένεται στους τελικούς της Δύσης, καθώς σήμερα οριστικοποιήθηκαν και τα δύο εισιτήρια για την περιφέρεια αυτή. Μετά τους Ρόκετς που επικράτησαν των Τζαζ, σειρά πήραν οι Ουόριορς. Οι πολεμιστές επικράτησαν πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 113-104 των Πέλικανς και θα αντιμετωπίσουν τις ρουκέτες με μειονέκτημα έδρας. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα ανεβάζοντας την διαφορά και πάνω από τους 20 πόντους, ωστόσο στο τέλος οι πελεκάνοι μείωσαν και έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Γκόλντεν Στέιν η οποία ωστόσο πήρε τελικά την πρόκριση για τον τελικό.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Κάρι με 28 πόντους και τον ακολούθησαν οι Ντουράντ με 24, Τόμπσον με 23 και Γκριν με 19. Μια απίστευτη τετράδα που έχοντας βρεθεί σε τέτοια μέρα ήταν τρομερά δύσκολο να μην οδηγήσουν τους Ουόριορς στη νίκη. Για τους ηττημένους εξαιρετικός ήταν ο Ντέιβις με 34 πόντους και 19 ριμπάουντ, ο Χολιντέι ήταν επίσης πολύ καλός με 27, αλλά οι δυο τους δεν μπόρεσαν να τα βάλουν με τους 4, χάνοντας την ευκαιρία να στείλουν την σειρά σε τουλάχιστον 6ο παιχνίδι, μένοντας... ζωντανοί.