Ανακοίνωση-απάντηση της Ευρωλίγκας στην Χίμκι!

leo westermann cska moscow eb17

Η EuroLeague απάντησε στην Χίμκι για τα παράπονα που είχε όσον αφορά την τελευταία φάση του Game 4 και το γεγονός ότι ακυρώθηκε το καλάθι του Τζένκινς στο τέλος.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε νικήσει με 89-88 με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για το Final 4 του Βελιγραδίου, ωστόσο είχε ακυρωθεί καλάθι του Τζένκινς επειδή είχε σταματήσει ο χρόνος.

Η Χίμκι ζήτησε εξηγήσεις από την EuroLeague και με σχετική επιστολή στη ρωσική ομάδα (σ.σ. η οποία και τη δημοσιοποίησε) εξηγούσε τον λόγο για τον οποίο δεν μέτρησε το καλάθι και είχε σταματήσει το χρονόμετρο.

«Μετά από σχετική ανάλυση, επιβεβαιώνουμε ότι ο Τάιλερ Χάνεϊκατ είχε ζητήσει αλλαγή στα 20,7 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Από τη στιγμή που η αλλαγή δεν ακυρώθηκε η πρώτη ευκαιρία για να γίνει η αλλαγή δόθηκε στα 5.1 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της τέταρτης περιόδου. Λόγω του θορύβου, οι διαιτητές δεν άκουσαν την κόρνα της γραμματείας χωρίς να γνωρίζουν το σήμα της γραμματείας.

Μόλις ο χρονομέτρης έγινε αντιληπτός από τους διαιτητές ο χρόνος σταμάτησε και οι διαιτητές χρησιμοποίησαν το IRS για να γυρίσουν το χρονόμετρο στο σωστό σημείο. Η γηπεδούχος ομάδας στη συνέχεια αρνήθηκε να κάνει την αλλαγή. Προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε άλλη καθυστέρηση, οι κριτές έκαναν την επανεκκίνηση του αγώνα, χωρίς την αλλαγή» ανέφερε η επιστολή της EuroLeague στην Χίμκι.