Παπαπέτρου: «Ο Σπανούλης κάνει καλύτερους τους συμπαίκτες του»

pap

Οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Τζαμέλ ΜακΛιν μίλησαν από τη πλευρά τους για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για την 26η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 

 «Είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα άσχετα με την βαθμολογική της θέση. Ο ρυθμός της Μπαρτσελόνα, η αμυντική της πίεση, αλλά και η ταχύτητά της στον αιφνιδιασμό είναι πολύ σημαντικά στοιχεία. Εμείς πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό από την επίθεσή μας κυρίως. Πρέπει να ελέξουμε τα λάθη μας, τις επιλογές μας. Και από κει και πέρα θα πρέπει στην άμυνα να είμαστε πολύ σκληροί και να βάζουμε πάντα το κορμί μας στις φάσεις για να σταματήσουμε τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα» δήλωσε ο Παπαπέτρου. 

Για την απουσία του Κώστα Παπανικολάου και για το επιπλέον βάρος που θα πέσει στους ώμους του λόγω θέσης, είπε: «Όλη η ομάδα θα παίξει και για τον Κώστα. Εννοείται πως εγώ που παίζουμε την ίδια θέση θα έχω περισσότερο ‘βάρος’, αλλά όλη η ομάδα ως σύνολο θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό για να καλύψει το κενό του. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη ανεξάρτητα με το ποιος παίζει και ποιος δεν παίζει».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι πλέον η ομάδα έχει περισσότερες λύσεις, τόνισε πως… «Το ρόστερ πλέον είναι πλήρες και γεμάτο. Όταν είμαστε όλοι υγιείς ξέρουμε πως υπάρχουν ανάσες για όλους. Υπάρχει ρόλος για όλους και αυτό φαίνεται. Είναι μεγάλη η σεζόν και αυτό μπορεί να μην το καταλαβαίνει ο κόσμος, αλλά πραγματικά υπάρχει κόπωση και βγαίνει στο τέλος της σεζόν. Τώρα που έχουμε μπει στην τελική ευθεία και έρχονται τα πιο κρίσιμα παιχνίδια θα πρέπει να είμαστε όλοι φρέσκοι και έτοιμοι να δώσουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Για το αν θέλουν νίκη και για να την αφιερώσουν στον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος πριν λίγα 24ωρα έχασε τον πατέρα του, απάντησε: «Σίγουρα… Θέλουμε να πούμε και από εδώ τα συλλυπητήριά μας στον κόουτς… Να είναι καλά εκείνος και η οικογένειά του. Μας επηρεάζει όλους μας αυτό που έγινε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε ως ομάδα. Θέλουμε να παίξουμε και για τον κόουτς και να του αφιερώσουμε τη νίκη».

maklin

ΜακΛιν: «Συγκεντρωμένοι για να πάρουμε το αβαντάζ»

Ο Τζαμέλ ΜακΛιν τόνισε για το ματς με την Μπάρτσα: «Ξέρουμε πως θα έρθουν εδώ με σκοπό να συνεχίσουν να παίζουν σκληρά και να αλλάξουν τα δεδομένα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εμείς θα πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να τελειώσουμε την αναμέτρηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση».

Ερωτηθείς για την δύναμη της ισπανικής ομάδας στην ρακέτα, σχολίασε: «Είναι πολύ μεγάλα κορμιά, αλλά και εμείς έχουμε πολύ αθλητικούς ψηλούς. Οπότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το αβαντάζ μας, όπως και εκείνοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν εναντίον μας το ύψος τους».

Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός είχε υποστεί βαριά ήττα στην Βαρκελώνη, ήττα που σύμφωνα με τον Αμερικανό σέντερ έγινε μάθημα σε εκείνον και τους συμπαίκτες του. «Είχαν μπει πολύ δυναμικά και είχαν βρει πολύ γρήγορα ρυθμό, ρυθμό που εμείς δεν καταφέραμε να σπάσουμε. Το ξέρουμε αυτό, ξέρουμε πως θα πρέπει να βγούμε δυναμικά στο παρκέ και να ‘φρενάρουμε’ τον ρυθμό τους. Είναι γρήγορη ομάδα και εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε και να παίξουμε το μπάσκετ μας. Θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα».

Σε ερώτηση σχετικά με το πως είναι πλέον η κατάσταση που ο Ολυμπιακός έχει λευκό απουσιολόγιο, απάντησε: «Είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να κερδίζουμε παιχνίδια παρά τους τραυματισμούς. Έχουμε βάθος πάγκου και μπορούμε να παίζουμε καλά ακόμη και όταν ένας – δύο παίκτες είναι εκτός».

Τέλος, όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για την παρουσία των Κιμ Τιλί και Μπόμπι Μπράουν, είπε: «Το να έχουμε πίσω τον Κιμ είναι σίγουρα κάτι πολύ θετικό. Έχετε δει την ενέργεια που έχει, σκοράρει, αμυντικά είναι πολύ ενεργός. Επίσης, ο Μπόμπι Μπράουν μας δίνει μια διαφορετική προοπτική στην περιφέρεια. Είναι επιθετικός με την μπάλα και μας δίνει ενέργεια. Και οι δύο μας δίνουν ενέργεια και μας βοηθούν πραγματικά στα τελευταία παιχνίδια».