Στα... χνάρια των Ομπράντοβιτς, Σούμποτιτς και Πεδουλάκη ο Πασκουάλ!

1871277

Ο Τσάβι Πασκουάλ έγινε ο 4ος προπονητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Basket League που έφτασε τα 50 παιχνίδια στο πρωτάθλημα!

Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ «Ο Τσάβι Πασκουάλ κοουτσάρισε για 50ή φορά τον Παναθηναϊκό Superfoods στη Basket League, αριθμό που έφτασαν μόνο άλλοι τρεις τεχνικοί στην ιστορία του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός προπονητής βρέθηκε για 1η φορά στον «πράσινο» πάγκο στις 31 Οκτωβρίου 2016 στο εντός έδρας παιχνίδι με την Κύμη (92-52) και έφτασε σήμερα στα 50. Έναν αριθμό που πριν από τον Πασκουάλ έφτασαν κατά σειρά ο Λευτέρης Σούμποτιτς, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Ο απολογισμός του Πασκουάλ για τα 50 παιχνίδια, είναι 47 νίκες και τρεις ήττες έχοντας κάνει το 41/41 στην κανονική περίοδο.

ΜΙΚΡΑ

*Με το ένα εύστοχο τρίποντο που είχε σήμερα, ο Νικ Καλάθης έφτασε τα 141 και έγινε ο 11ος της σχετικής, ιστορικής λίστας του Παναθηναϊκού Superfoods αφού προσπέρασε τον Νίκο Χατζηβρέττα.

*Ο Κρις Σίνγκλετον έγινε ο 27ος ξένος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods στη r Basket League που έφτασε τα 50 ματς σε αυτήν.

*Ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα σημείωσε ο Ζακ Όγκουστ με τους 15 πόντους του. Είχε 14 στο παιχνίδι με τα Τρίκαλα BC Aries.

*Το σημερινό ήταν το 100ό παιχνίδι του Σλάβεν Τσούπκοβιτς στη  Basket League. Ο Σέρβος έγινε ο 67ος ξένος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό αγώνων στην κατηγορία. Έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία στις 12 Οκτωβρίου 2014 (ΚΑΟΔ-Τρίκαλα BC Aries 62-57).»