Καλύτερη αλλά... εξακολουθεί να προβληματίζει

1736405

Μπορεί το κλίμα να έγινε ακόμα πιο βαρύ στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μετά το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Μπουρούση και Παππά που είδε το φως της δημοσιότητας, ωστόσο η Εθνική ομάδα παρουσιάστηκε πιο σοβαρή στο δεύτερο φιλικό απέναντι στην Ιταλία για το τουρνουά «Ακρόπολις».

Παρόλα αυτά έδειξε ότι έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει μέχρι το πρώτο τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ , αν και τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα. Η νίκη απέναντι στους ατζούρι με 73-70 στην παράταση (κ.α. 64-64) ήρθε μετά κόπων και βασάνων, αφού γι' άλλο ένα ματς το πρόβλημα στην επίθεση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές.

Λίγες οι καλές φάσεις από πλευράς Ελλάδας, ακόμα λιγότερες οι συνεργασίες, με τους Πρίντεζη (19π.) και Μπουρούση (12π.) να ξεχωρίζουν περισσότερο και να ήταν εκείνοι που «καθάρισαν» για λογαριασμό της «γαλανόλευκης».Βέβαια στην παράταση τα δύο τρίποντα των Σλούκα και Καλάθη έφεραν την Εθνική σε θέση ισχύος, αφού τη βοήθησαν να πάρει το μομέντουμ και να «ανοίξει» το σκορ. 

Αν υπάρχουν ευχάριστα νέα αυτά είχαν να κάνουν με την αμυντική συμπεριφορά της Ελλάδας που δεν άφησε τους Ιταλούς να γίνουν... Γεωργία και να κανουν πάρτι στην ελληνική ρακέτα. Ο Ντάνιελ Χάκετ ήταν εκείνος που οδηγούσε την Ιταλία στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ωστόσο αστόχησε στο τελευταίο σουτ με τη λήξη της κανονικής διάρκειας για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. 

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 33-31, 50-45, 64-64 (κ.α.), 73-70

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 9(1), Μπουρούσης 12( 1), Σλούκας 9( 8ριμπ., 6ασ.), Λαρεντζάκης 1, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 19 (2), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Αγραβάνης 8, Παπαπέτρου 5 (1), Αντετοκούνμπο 4, Μήτογλου.

ΙΤΑΛΙΑ (Μεσίνα): Χάκετ 19(3), Ντέλα Βάλε 5 (1), Αραντόρι 6 (1), Φιλόι 10(2), Μπίλιγκα 4, Μέλι 10(1), Πάσκολο 1, Κουζίν, Αμπάς 2, Μπερνς 4, Ντατόμε 9 (1).Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Κώστας Μίσσας δήλωσε:

"Άλλη η εικόνα που είχαμε σήμερα. Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση σήμερα στην προπόνηση, γιατί το πιο σημαντικό είναι οι σχέσεις. Είχαμε πρόβλημα στο ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, αλλά βελτιωθήκαμε στη συνέχεια. Είχαμε καλύτερες επιλογές στην επίθεση και καλύτερο spacing. Σε αυτή τη λογική πρέπει να συνεχίσουμε".

Σε ερώτηση που αφορούσε τους ψηλούς, πως έχει τρεις ψηλούς συν τον Αγραβάνη, ο ομοσπονδιακός προπονητής απάντησε:

"Ο Αγραβανης έτσι κι αλλιώς έχει μια συγκεκριμένη λογική πίεσης για να μπορέσει να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει και είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και ως τέσσερα και ως πέντε", ενώ κατέληξε αναφερόμενος σε ό,τι αφορά την τελική δωδεκάδα τόνισε:
"Τη δωδεκάδα θα την πούμε αύριο. Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαστε ομάδα στο γήπεδο κι εκτός".

Η Γεωργία του Ηλία Ζούρου, με τη νίκη της και επί της Σερβίας (68-66) κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά "Ακρόπολις" από τη δεύτερη μέρα και ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτωβν της τελευταίας ηξμέρας (Ιταλία - Γεωργία, Ελλάδα - Σερβία).