Ημέρα γηπεδούχων και... παραπόνων

1 raki sandrers

Από εντός έδρας νίκες «σημαδεύτηκε» η πρώτη ημέρα της έκτης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

 

Τα φαβορί επικράτησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ενώ διαιτητικές αποφάσεις προκάλεσαν έντονα παράπονα στην πλευρά των ηττημένων.

Στο Καζάν ο Ερυθρός Αστέρας έμοιαζε να έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα αλλά στο τέλος ο Κιθ Λάνγκφορντ πήρε το... όπλο του και οδήγησε την μέχρι πρότινος ξεγραμμένη Ούνιξ Καζάν στη δεύτερη διαδοχική της νίκη, με 65-62.

Στην Κωνσταντινούπολη, οι 17 πόντοι του Ουίλ Κλάιμπερν αποδείχτηκαν αρκετοί προκειμένου η Νταρουσάφακα να πανηγυρίσει την πρώτη της φετινή εντός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα και να ανέβει στο 4-2. Το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ έκαμψε την αντίσταση της μαχητικής Μπάμπεργκ που «έπεσε» στο 2-4 έχοντας χάσει όλες τις φορές οριακά.

Στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» η Αρμάνι Μιλάνο με ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τη γραμμή του τριπόντου (13/19) νίκησε 105-92 την Εφές Αναντολού. Οι άμυνες είχαν πάει από νωρίς... περίπατο, αλλά δεν παύει να είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο οι πρωταθλητές Ιταλίας «βομβάρδισαν» το καλάθι των Τούρκων. Ο Ρακίμ Σάντερς ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, αλλά ο Αλεσάντρο Τζεντίλε ήταν εκείνος που πρωταγωνίστησε στη φάση του παιχνιδιού σκοράροντας με τρίποντο πίσω από το κέντρο.

Τελευταίο χρονικά παιχνίδι ήταν αυτό της Μπαρτσελόνα με την Ζαλγκίρις. Οι Καταλανοί επικράτησαν με 92-86 έχοντας κορυφαίο τον Ταϊρίς Ράις με είκοσι πόντους, ενώ δώδεκα πρόσθεσε ο Σάσα Βεζένκοφ. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν πάντως ο Αυστραλός πάουερ φόργουορντ Μπροκ Μότουμ με 26. Και σε αυτήν την αναμέτρηση σημειώθηκε τρίποντο πίσω από το κέντρο το οποίο πέτυχε ο Λιθουανός γκαρντ Λεκαβίτσιους.

Το αγωνιστικό όμως πέρασε σε δεύτερη μοίρα, καθώς λίγο μετά το τέλος του αγώνα ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους εξαπέλυσε «κεραυνούς» για την διαιτησία και την Ευρωλίγκα. Ο «Σάρας» υποστήριξε ότι η ομάδα του έχασε από εκείνη του Γιώργου Μπαρτζώκα εξαιτίας των αποφάσεων των διαιτητών, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αν δεν θέλουν τους πρωταθλητές Λιθουανίας στη διοργάνωση, να τους το πουν για να αποχωρήσουν... Πλέον αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της διοργανώτριας Αρχής...