Αλλαγές με το "καλημέρα"

falker
Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική ημέρα, άρχισαν οι αλλαγές ξένων στην Α1. Η ΑΕΚ, κατά την προσφιλή της συνήθεια, απέκτησε νέο Αμερικανό παίκτη για τη θέση του σέντερ, αντικαθιστώντας τον  Τζός Όουενς, που αμέσως βρήκε «δουλειά» στην Καρσίγιακα. Ο Ράνταλ Φάλκερ είναι η νέα επιλογή του Γιούρι Ζντοβτς που προσπαθεί να καλύψει το κενό που παρατηρείται στη θέση αυτή. Διαφορετική περίπτωση ο νεοφερμένος Αμερικανός απ΄ αυτή του Όουενς, ο οποίος στον αρχικό σχεδιασμό προοριζόταν να παίξει δίπλα στον Μαυροκεφαλίδη. Όμως χωρίς τον Λουκά, το επιθετικό πρόβλημα δεν μπορούσε να το καλύψει, κάτι που εικάζεται ότι μπορεί ο πιο κοντός, αλλά με έφεση στα ριμπάπουντ, στο να δημιουργεί φάσεις και να τις τελειώνει, Φάλκερ.

Ο 31χρονος Αμερικανός αγωνιζόταν στην Νανσί τα τρία τελευταία χρόνια και αποφοίτησε το 2008 από το πανεπιστήμιο Σάουθερν Ιλινόις. Αμέσως συνέχισε την καριέρα του στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό τη Σολέ. Για ένα χρόνο αγωνίστηκε στην Μπεσίκτας και μετά επέστρεψε στη Γαλλία για λογαριασμό της Νανσί. Μάλιστα την πρώτη χρονιά αναδείχθηκε καλύτερος ξένος του γαλλικού πρωταθλήματος, γεγονός που συνοδεύτηκε και με ανανέωση του συμβολαίου του για άλλα δύο χρόνια.

Ο πρώτος αγώνας εναντίον της ΑΕΚ, ήταν και ο τελευταίος για τον Κρις Τζόνσον του Απόλλωνα Πατρών. Οι λόγοι που οδήγησαν τον Κώστα Μέξα να τον αντικαταστήσει ήταν εξωαγωνιστικοί. Ο 25χρονος Αμερικανός που είχε τα φόντα να πρωταγωνιστήσει και η απόδοσή του εναντίον της ΑΕΚ ήταν αποδοτική, υπέπεσε σε διαδοχικά παραπτώματα, που δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα. Απουσίασε αδικαιολόγητα από την πρωινή προπόνηση παραμονή του αγώνα, ενώ ενόχλησε και η συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια της συνάντησης.Ο Απόλλων αναζητάει τον αντικαταστάτη του, ενώ εναντίον των Τρικάλων θα εμφανιστεί και ο Σέρβος Τσέντομιρ Βίτκοβιτς (34 ετών, 2.01), που αγωνιζόταν στην Παρτιζάν.
Προβληματισμός υπάρχει και στην Κύμη για τους Μούσα Αμπτούλ Αλίμ και Τζουάντα Γκριν, που δεν άφησαν ικανοποιημένο τον Βασίλη Μπρατσιάκο στον αγώνα με το Λαύριο και ήδη εξετάζονται άλλες περιπτώσεις για αντικατάστασή τους.