Το κρας τεστ, η επιστροφή Γιανγκ και ο... ιερέας (pics)

ol4

Το τουρνουά στο Ηράκλειο απέναντι σε ομάδες Ευρωλίγκας θα αποτελέσει ένα γερό κρας τεστ ενόψει της έναρξης των επίσημων υποχρεώσεων της ομάδας.

Πρώτος αντίπαλος για τους πρωταθλητές είναι ο Ερυθρός Αστέρας (8.30μ.μ., Ote Sport 4) ενώ την Κυριακή θα αντιμετωπίσει μία εκ των Αναντολού Εφές ή (την ενισχυμένη) Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μπορεί να υπολογίζει κανονικά και στον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος δεν είχε κάτι το σοβαρό (σ.σ. υπέστη έναν μυϊκό σπασμό στην προπόνηση της Τετάρτης) και θα δώσει κανονικά το «παρών» στο ματς. Βέβαια τα φώτα θα είναι στραμμένα στα νέα αποκτήματα του Ολυμπιακού, τον Ερικ Γκριν και τον Κεμ Μπιρτς, αν και την παράσταση αναμένεται να κλέψει ο Πάτρικ Γιανγκ!

Ο Αμερικανός σέντερ ετοιμάζεται να (ξανα)φορέσει τη φανέλα με το νούμερο «4» ύστερα από έναν χρόνο περίπου (σ.σ. για την ακρίβεια ύστερα από 315 ημέρες) και να μπει σιγά-σιγά στο κλίμα της ομάδας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν πρόκειται να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής, αφού ο Σφαιρόπουλος θέλει να τον εντάξει σταδιακά στην ομάδα.

«Η ομάδα δεν είναι μονταρισμένη και φορμαρισμένη, όπως στα τελειώματα της σεζόν. Θα δείτε όμως μια ομάδα, που θα καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, θα έχει μεγάλη ενέργεια, θέληση και θα παίξει δυνατή άμυνα, κάτι που μας χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στον Sport24 radio, ενώ στάθηκε και στους υψηλούς στόχος του Ολυμπιακού:

«Πέρσι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε αντίστοιχη πορεία στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και κάτι καλύτερο στην Ευρώπη. Η ομάδα έχει έναν καλό κορμό που τον διατηρεί τα τελευταία χρόνια και έγιναν κάποιες προσθήκες, οι οποίες θα την βοηθήσουν να ανέβει επίπεδο» και έκανε ειδική αναφορά στα νέα αποκτήματα της ομάδας:

«Θέλουμε να παίξουμε ακόμη πιο γρήγορα και να έχουμε μεγαλύτερη ενέργεια. Ο Γκριν και ο Μπιρτς είναι δύο διαφορετικοί παίκτες. Ο Έρικ (σ.σ. Γκριν) είναι πιο καθαρός σκόρερ και καλός αμυντικός. Ο Κεμ είναι φόβητρο μέσα στην ρακέτα, κόβει φάσεις, είναι πολύ καλός και αμυντικά και επιθετικά. Με τον κορμό που είχαμε και αυτούς τους δύο πιστεύω ότι μπορούμε να παίξουμε πιο γρήγορα». Εκτός του Παπαπέτρου, κανονικά προπονήθηκε και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε στις αρχές της εβδομάδας από πυρετό.

Στο μεταξύ, έγιναν τα... εγκαίνια του «Olympiacos BC Store on the Road» με τους Κεμ Μπιρτς, Ερικ Γκριν, Ματ Λοτζέσκι, Ιωάννη Παπαπέτρου και Κώστα Παπανικολάου να δίνουν το «παρών» και να μοιράζουν αυτόγραφα στους φίλους της ομάδας που έσπευσαν να τους δουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Ανάμεσά τους και... ένας ιερέας ο οποίος έδωσε την ευχή του στον Παπανικολάου!

ol1

ol2

ol5