Για την υπέρβαση στο Champions League

 paok clanton

Την πρώτη επίσημη προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ, με τον Σούλη Μαρκόπουλο να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του και να βάζει ψηλά τον πήχη όσον αφορά την παρουσία της ομάδας στο νεοσύστατο Champions League.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τα νέα αποκτήματα του ΠΑΟΚ: «Είναι νέα παιδιά χωρίς εμπειρίες από το ευρωπαϊκό και ελληνικό μπάσκετ. Θέλει δουλειά κι υπομονή, έχουν όρεξη κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να παίξουμε όσο πιο γρήγορα το μπάσκετ που θέλουμε. Ανάλογα με τους παίκτες που έχεις κάνεις κάτι ανάλογο στο γήπεδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε περισσότερο και θα φανεί στην πράξη εάν καταφέρουμε αυτά που σκεφτόμαστε».

Για το γεγονός πως η προετοιμασία ξεκίνησε με όλους τους παίκτες παρόντες: «Είναι πολύ καλό να έχουμε τους παίκτες τόσο νωρίς και στη διάθεσή μας στην προετοιμασία. Θέλουμε τους παίκτες νωρίς αν και δεν είναι πάντα τόσο εύκολο».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος θέλουμε να πλαισιώσει φέτος την ομάδα κι εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ για να μας στηρίζουν και στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν».

Για τους στόχους της ομάδας: «Στόχος μας είναι στο στυλ παιχνιδιού που θα ακολυθησουμε να ανταποκριθουν οι παίκτες μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα μέγιστα στο Champions League να πετύχει ο ΠΑΟΚ την υπέρβαση στο νέο θεσμό αυτό».

Μαργαρίτης: «Να είμαστε ανταγωνιστικοί»

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης με τη σειρά του εξήγησε ότι πρέπει πρώτα να δέσει η ομάδα και να παρουσιαστεί τη φετινή σεζόν όσο το δυνατόν περισσότερο ανταγωνιστική: «Ξεκινάει η προετοιμασία για τη νέα χρονιά, μια δύσκολη για εμάς περίοδο. Ήρθαν νέοι παίκτες και πρέπει να τους βάλουμε μέσα στο σύνολο, να μάθουν την φιλοσοφία και να γίνουμε μια ομάδα. Θέλουμε να είμαστε πιο εκλυκστικοί από τις προηγούμενες χρονιές. Βλέπω ότι τα νέα παιδιά έχουν διάθεση, ενέργεια κι η ομάδα θα παίζει πιο ελκυστικό μπάσκετ».

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Πρώτος μας στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Έχουμε ανάγκη τον κόσμο και τη βοήθεια του και τον καλούμε στο γήπεδο στον αγώνα με τη ΤΣΣΚΑ. Να γιορτάσουμε όλοι μαζί, αφού θα υπάρχουν και σπουδαίοι παίκτες από το παρελθόν. Φέτος θα δώσουμε τα πάντα, γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση και όλους και ζητάμε τη στήριξη του κόσμου».

Κλάντον: «Ήθελα να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ»

Ο Κιθ Κλάντον είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός κι όσο περισσότερες προπονήσεις κάνουμε, θα γινόμαστε καλύτεροι. Μίλησα με όλους τους Αμερικανούς παίκτες. Προσπάθησα να τους βοηθήσω, είναι ένα διαφορετικό στυλ από ό,τι έχουν συνηθίσει αλλά με τον καιρό θα μπουν στο κλίμα.Προπονήθηκα πολύ το καλοκαίρι. Ήθελα πολύ να επιστρέψω, μίλησα με το κόουτς και πιστεύω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω αυτό που μπορώ».