«Κορυφή σε Ελλάδα, επιστροφή στην Ευρώπη» (pics)

oly1

Τα κεφάλια μέσα στον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με κάθε επισημότητα την προετοιμασία ενόψει της νέας σεζόν, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του!

Άπαντες έδωσαν το «παρών» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες προπονήσεις μέχρι τις 28 του μήνα, όταν και θα αναχωρήσει η ομάδα για το Μέτσοβο όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Σφαιρόπουλος: «Κορυφή στην Ελλάδα, επιστροφή στην Ευρώπη»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, δήλωσε: «Ξεκινά μια νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Είμαστε για δεύτερη σερί χρονιά πρωταθλητές Ελλάδας και θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας και να επανέλθουμε στην Ευρώπη. Η πρόκριση στο Final Four θα είναι πιο δύσκολη λόγω του νέου συστήματος που είναι πιο απαιτητικό. Για μας είναι σημαντικό που έχουμε τον ίδιο κορμό, που έμεινε ο Βασίλης Σπανούλης, που υπογράψαμε τρία παιδιά που ήρθαν να καλύψουν κάποια κενά που είχαμε και μαζί με τους υπόλοιπους θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο.

Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις κινήσεις που έγιναν, θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Αγγελόπουλους που έφεραν τους παίκτες που ζήτησα. Εύχομαι να έχουμε υγεία, κάτι που μας έλειψε την περασμένη περίοδο. Είναι σημαντικό που έχουμε όλη την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας, κάτι που δεν είχαμε πέρσι και μας στοίχισε στον πρώτο στόχο της χρονιάς, το Κύπελλο. Εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και να εντάξουμε στην ομάδα τα τρία νέα πρόσωπα», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για το γεγονός πως δεν αποκτήθηκε πάουερ-φόργουορντ, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Είναι δική μου απόφαση, γιατί θεωρώ πως οι υπάρχοντες παίκτες είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν. Για μένα θα ήταν λάθος να αποκτήσουμε παίκτη για την πιθανότητα τραυματισμού. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να πάρουμε αρχικά πάουερ φόργουορντ και είχαμε στόχο τον Οκάρο Γουάιτ. Αν παίρναμε τεσσάρι, δεν θα παίρναμε τόσο καλό παίκτη στο ‘2’, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά θα υπήρχε μια μετατόπιση του ρόστερ».

Για την νέα μορφή της Euroleague, ανέφερε: «Εμείς πέρσι ήμασταν πρώτοι στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, αλλά βρεθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο. Φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό κι όλα τα αποτελέσματα μετράνε από την αρχή».

Σχετικά με την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, τέλος, είπε: «Η συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε την ίδια αγωνιστική ταυτότητα, δηλαδή καλή άμυνα, με γρήγορη κυκλοφορία στην επίθεση και πλουραλισμό με ηγέτη τον Σπανούλη. Όλα τα νεότερα παιδιά είναι πιο έτοιμα για να αντεπεξέλθουν».

sfairo1

Σπανούλης: «Ουσία και θέαμα»

Ο αρχηός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης τόνισε με τη σειρά του: «Δεν άλλαξε πολύ ο κορμός. Ηρθαν τρία άτομα να προστεθούν στον κορμό. Εύχομαι να έχουμε υγεία. Μας περιμένει πολλή δουλειά. Εύχομαι όλα να πάνε καλά, να δουλέψουμε και να παίξουμε ένα θεαματικό και αποτελεσματικό μπάσκετ», δήλωσε αρχικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ότι η ομάδα του θα είναι... πάνοπλη στην προετοιμασία και τη νέα δομή της Ευρωλίγκας:

«Είναι σπάνιο φαινόμενο να είμαστε όλοι μαζί από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Φέτος, δεν έχουμε περιθώρια να μονταριστεί η ομάδα και να είναι φορμαριστεί τα Χριστούγεννα. Πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να παίρνεις νίκες, γιατί το κάθε ματς μετράει. Κάθε νίκη είναι σημαντική και η ήττα μία απώλεια. Να σχεδιάσουμε την προετοιμασία και να είμαστε πανέτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική. Βαδίζουμε στο άγνωστο φέτος. Θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και σκοπός μας είναι να παίρνουμε νίκες. Πρέπει να προσαρμοστούμε διαφορετικά γιατί είναι μία νέα εμπειρία για όλους. Πιστεύω ότι θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα».

Για τον Γκριν: «Ολα θα φανούν στο γήπεδο. Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστούμε. Εχω ακούσει τα καλύτερα για εκείνον, τόσο αγωνιστικά, όσο και για τον χαρακτήρα του.  Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει την ομάδα».

spano1

Πρίντεζης: «Είμαι πολύ καλά και έτοιμος να βοηθήσω»

Ο Γιώργος Πρίντεζης μπορεί να ταλαιπωρήθηκε στους τελικούς από έναν τραυματισμό στο πέλμα, αλλά όπως είπε «είμαι πολύ καλά. Έκανα μια μαγνητική και βγήκε αρκετά καλή. Από τα τέλη Ιουλίου δεν πονάω και έχω δουλέψει πολύ. Δεν έκανα το πρόγραμμα που θα ήθελα, λόγω χρόνου, αλλά νιώθω καλά» και κατέληξε:

«Είναι μια ακόμη πιο απαιτητική σεζόν, με περισσότερα και πιο δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ πως το επίπεδο της Euroleague έχει ανέβει κι άλλο. Οι στόχοι του Ολυμπιακού παραμένουν υψηλοί, να είναι πρώτος στην Ελλάδα και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη. Οι προσθήκες ήταν λίγες και είναι σημαντικό ότι έχουμε έναν κορμό και δεν ξεκινάμε από το μηδέν».

prin1

Γκριν: «Ειδικότητά μου το σκοράρισμα»

Όσο για τον Ερικ Γκριν; «Ειδικότητά μου είναι να σκοράρω», ενώ στάθηκε στους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη. «Οταν αγωνιζόμουν στη Σιένα είχα παίξει εναντίον του Σπανούλη και είχε ευστοχήσει σε ένα καλάθι μπροστά από το πρόσωπό μου. Εχει παίξει στο ΝΒΑ και για πολλά χρόνια στην Euroleague. Θα μάθω πολλά δίπλα του, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Πρίντεζη που είναι ο καλύτερος πάουερ φόργουορντ στην Ευρωλίγκα.

green1