Πρωτιά Καναδά με Μπιρτς στα... πιτς

canada senegal

Είδε και έπαθε ο Καναδάς μέχρι να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Σενεγάλης! Παρόλα αυτά και υπό το βλέμμα του Στιβ Νας, μπόρεσε να φτάσει στην τελική επικράτηση με 58-55 και να κατακτήσει τη πρώτη θέση του ομίλου για το προολυμπιακό που διεξάγεται στην Μανίλα.

Βέβαια δεν αγωνίστηκε ούτε δευτερόλεπτο ο νέος σέντερ του Ολυμπιακού, Κεμ Μπιρτς, ο οποίος παρακολούθησε όλο το παιχνίδι από τον πάγκο. Πλέον οι Καναδοί περιμένου τον αντίπαλό τους στο πρώτο «χιαστί» παιχνίδι (με τον όμιλο που είναι η Γαλλία, οι Φιλιππίνες και η Νέα Ζηλανδία) με φόντο την είσοδο στον τελικό.

Καλύτεροι για τους νικητές ήταν οι Τζόσεφ (13π. ενώ ήταν εύστοχος στις κρίσιμες βολές στο τέλος), Ινις (12π.) και Ιτζιμ (11π.)  ενώ ο πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς Τρίσταν Τόμπσον είχε 7 πόντους και 10 ριμπάουντ. ΑΝτίθετα, ο Φιλ Σκραμπ της ΑΕΚ τελείωσε το ματς με 0/5 σουτ.

Η Σενεγάλη -που παίζει χωρίς τον Ντιενγκ των Μινεσότα Τίμπεργουλβς- είχε την ευκαιρία δύο φορές να πάρει προβάδισμα, αλλά τα σουτ στα 22'' και στα 4'' δεν βρήκαν στόχο. Ο Ν’Ντουρ πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ (αλλά και έξι τάπες), ενώ ο Χάνα σταμάτησε στους 13 πόντους.