Στην προεπιλογή της Ισπανίας οι Γκασόλ

pau marc Gasol

Οι Πάου και Μαρκ Γκασόλ είναι στην προεπιλογή της εθνικής Ισπανίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς πήραν την απόφαση να συμμετέχουν στη διοργάνωση. Ο Σερτζ Ιμπάκα προτίμησε να μείνει εκτός με σκοπό να ξεκουραστεί.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία θα βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της, Σέρτζιο Σκαριόλο, ανακοίνωσε την προεπιλογή ενόψει Ρίο.

Στην λίστα είναι τόσο Πάου, όσο και ο Μαρκ Γκασόλ, καθώς τα δύο αδέρφια αποφάσισαν να λάβουν μέρος στην διοργάνωση. Ο Σερτζ Ιμπάκα έθεσε εαυτόν εκτός προεπιλογής, προκειμένου να ξεκουραστεί, έπειτα τη μετακίνηση του στους Ορλάντο Μάτζικ από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο φόργουορντ των Σικάγο Μπουλς, Νίκολα Μίροτιτς θα είναι και αυτός στην προεπιλογή. Έτσι το ρόστερ των Ισπανών διαθέτει ταλέντο, ποιότητα και ικανότητες σε όλες τις θέσεις.

Αναλυτικά η 20άδα:
Φελίπε Ρέγιες, Ρούντι Φερνάντεθ, Πάου Γκασόλ, Βίκτορ Κλαβέρ, Σέρχιο Γιούλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Φερνάντο Σαν Εμετέριο, Πάμπλο Αγκιλάρ, Πάου Ρίμπας, Γκιγιέρμ Βίβες, Νίκολα Μίροτιτς, Ουίλι Ερνανγκόμεζ, Ντάνι Ντίεθ, Άλεξ Αμπρίνες, Μαρκ Γκασόλ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Χοσέ Μανουέλ Καλδερόν, Ρίκυ Ρούμπιομ Αλμπέρτο Αμπάλντε και Ιλουμάνε Ντιόπ.