Η Εθνική του... φτερωτού Γιάννη

adetokunbo turkey

Από τη πρώτη μέρα που οι παίκτες της ανανεωμένης Εθνικής πάτησαν το ποδι τους στο παρκέ του ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά, ο Φώτης Κατσικάρης έδωσε το χρίσμα του ηγέτη στον Γιάννη Αντετοκούνμπο με την ατάκα «ο Γιάννης θα αποφασίζει για μας...»

Όπερ και εγένετο από το πρώτο, κιόλας, φιλικό! H Eθνική ομάδα επικράτησε εύκολα της Τουρκίας με 78-52 στο κλειστό «Νίκος Γκάλης» και το συμπέρασμα ήταν αυτό ακριβώς για το οποίο μιλούσε ο ομοσπονδιακός προπονητής. Η ομάδα θα είναι του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έχει αναλάβει τον ηγετικό ρόλο και -όπως αποδεικνύει- είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Είναι ο παίκτης ο οποίος θα πάρει την μπάλα και θα «φτιάξει» το παιχνίδι της ΕΘνικής, την ώρα που στην άμυνα μπορεί να προσφέρει σε... πέντε διαφορετικές θέσεις. Σε γενικές γραμμές η ελληνική ομάδα ήταν πολύ καλή στο πρώτο της φιλικό (σ.σ. ακολουθούν άλλα δύο με Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη και Σερβία στο Βελιγράδι) αφήνοντας αισιόδοξα μηνύματα ενόψε του προολυμπιακού τουρνουά.

Όχι ότι δεν υπήρξαν και οι παραφωνίες. Και είναι λογικό να υπάρξουν, ειδικά στο «σετ» παιχνίδι. Το σίγουρο είναι ότι η Εθνική θα ψάχνει συνέχεια το κλέψιμο και το εύκολο καλάθι στο τρανζίσιον, κάτι που έκανε με μεγάλη επιτυχία απέναντι στην Τουρκία. Πολύ καλή ήταν και η παρουσία του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος έδωσε ενέργεια, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Ο Κώστας Κουφός ήταν εξαιρετικός και έδειξε ότι μαζί με τον Γιάννη Μπουρούση θα συνθέσει ένα ισοδύναμο δίδυμο ψηλών, την ώρα που ο Καλάθης έκανε αυτό που ήξερε από κάθε άλλον, δηλαδή να μοιράζει εύκολα καλάθια στους συμπαίκτες του. Η νέα εθνική, άρεσε. Ακόμα και οι νέοι παίκτες που μπήκαν φέτος στο ροτέισον (όπως οι Παπαπέτρου, Μπόγρης, Αγραβάνης, Αθηναίου) άφησαν καλές εντυπώσεις. Βέβαια είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά είναι δεδομένο ότι η ανανεωμένη Εθνική θα... αρέσει!

Τα δεκάλεπτα: 18-13, 42-34, 60-41, 78-52

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Αθηναίου 3 (1), Μπουρούσης 6 (2), Καλάθης 8, Καββαδάς, Μάντζαρης 2, Αγραβάνης 8 (1), Παπαπέτρου 15, Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Γ. Αντετοκούνμπο 13, Κουφός 17, Θ. Αντετοκούνμπο 4.

ΤΟΥΡΚΙΑ (Αταμάν): Αρσλάν 1, Ασίκ 4, Γκιουλέρ 6, Οσμάν 12, Ερσέκ, Ερντέν 15, Μαχμούτογλου 3, Γκεγίκ 3, Ντίξον 5, Μπατούκ 2, Κορκμάζ 1, Σιπάχι.