O «Βασιλιάς» θέλει το... στέμμα του (vid)

lebron curry G6

«Not in my house...» θα μπορούσε να έλεγε ο Λεμπρόν Τζέιμς στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι με μία νίκη στην «Quicken Loans Arena» του Οχάιο θα έφταναν στο back to back πρωτάθλημα.

Όμως ο σούπερ σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς είχε αντίθετη άποψη! Πραγματοποιώντας για δεύτερο σερί τελικό εξωπραγματική (αν όχι... διαστημική) εμφάνιση, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 115-101 φέρνοτας τη σειρά στα ίσια (3-3). Αυτό σημαίνει ότι στο 7ο και τελευταίο παιχνίδι των τελικών το οποίο θα διεξαχθεί στην «Oracle Arena» του Οκλαντ θα γίνει η στέψη του νέου πρωταθλητή, με τον «Βασιλιά» να επιθυμεί να ξαναφορέσει το στέμμα ύστερα από τρία χρόνια...

Στον 6ο τελικό της σειράς, ο Λεμπρόν Τζέιμς πέτυχε (άλλους) 41 πόντους έχοντας 13/21 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 6/8 βολές, 11 ασίστ, 8 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 3 τάπες και μόλις ένα (!) λάθος σε 43 λεπτά συμμετοχής: «Ένα ένα ακόμα απίστευτο παιχνίδι. Ομως αυτός είναι ο Λεμπρόν. Αυτό ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθένα. Εμείς το μόνο που ζητάμε από εκείνον είναι ένα ακόμα τέτοιο παιχνίδι» ήταν τα λόγια του προπονητή των Καβαλίερς, Τάιρον Λου.

Άλλωστε ο Τζέιμς έχει πει ότι αποτελεί στόχο ζωής να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με την ομάδα της πόλης του. Και πλέον έχει φτάσει μια ανάσα από το να τα καταφέρει. Και σε περίπτωση που οι Καβς φτάσουν στον πολυπόθητο τίτλο θα είναι και ο πρώτος της ιστορίας τους! «Ο Λεμπρόν είναι ο Λεμπρόν. Ένας απο τους καλύτερους όλων των εποχών στο ΝΒΑ» κατέληξε ο τεχνικός των Καβαλίερς. Ο Κάιρι Ιρβινγκ πρόσθεσε άλλους 23 πόντους με 7/18 σουτ εντός πεδιάς, ενώ ο Τρισταν Τόμπσον εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο την απουσία κλασσικού σέντερ από τους Γουόριορς (μιας και ο Μπόγκουτ είναι τραυματίας και θα χάσει το υπόλοιπο των τελικών) και τελείωσε το ματς με 15 πόντους και 16 ριμπάουντ. Ο Τζέι Αρ Σμιθ πρόσθεσε άλλους 14 πόντους με 4/10 τρίποντα, ενώ ο Κεβιν Λοβ έκανε άλλη μια χαμηλή πτήση με 7 πόντους.

Στον αντίποδα, και παρά τα 15/39 τρίποντα, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν είχαν το αντίδοτο για τον Λεμπρόν Τζέιμς. Ο Ντρέιμοντ Γκριν φάνηκε εκτός ρυθμού μετά την απουσία του (λόγω τιμωρίας) από το 5ο ματς (8 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ), με τον Στεφ Κάρι να σημειώνει 30 πόντους με 6/13 τρίποντα. Ο Κλέι Τόμπσον σημείωσε 25 πόντους με 9/21 σουτ εντός πεδιάς, την ώρα που ο Λέαντρο Μπαρμπόσα προσπαθούσε να γίνει ο ήρωας της ομάδας του με 14 πόντους (2/3 τρίποντα)