Πρωταθλήτρια η Μπάμπεργκ

bamberg

Η Μπάμπεργκ κέρδισε την Ουλμ με 92-65 και πέτυχε το 3-0 με το οποίο κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα Γερμανίας. Ταυτόχρονα, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι βρέθηκε στην κορυφή της γερμανικής λίγκας για δεύτερη σερί χρονιά πετυχαίνοντας sweep. Στην τρίτη αναμέτρηση με την Ουλμ η Μπάμπεργκ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλο της.

Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 38-37, ωστόσο στο δεύτερο μέρος η Μπάμπεργκ ήταν καταιγιστική και σκόρπισε την Ουλμ. Το τελικό 92-65 δείχνει πόσο άνετα επικράτησε η ομάδα της Μπάμπεργκ.

Οι Μίλερ και Ουοναμέικερ πέτυχαν από 19 πόντους για τους γηπεδούχους, με το Νίκο Ζήση να σημειώνει 8 πόντους, να μοιράζει 6 ασίστ και να μαζεύει 5 ριμπάουντ. Για τους ηττημένους, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ρέιμαρ Μόργκαν, σημείωσε 19 πόντους και είχε 12 ριμπάουντ.

Πέραν από το γεγονός πως το πρωτάθλημα αυτό είναι το δεύτερο σερί, είναι και το έβδομο της Μπάμπεργκ τα τελευταία δέκα χρόνια. Για το Νίκο Ζήση, αυτό αποτελεί το όγδοο πρωτάθλημα της καριέρας του. Έχουν προηγηθεί τέσσερα στην Ιταλία με τη φανέλα της Μπενετόν και της Σιένα, δύο στη Ρωσία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ένα στην Ελλάδα με τη φανέλα της ΑΕΚ.