Παγκίτες έτοιμοι για όλα! (vid)

livingston

 Δεν είναι σε καλή μέρα οι Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον; Έχουν 8/27 σουτ στο σύνολο; Κανένα πρόβλημα! Ο Στιβ Κερ μπορεί να ποντάρει και στους... παγκίτες του, οι οποίοι ήταν εκείνοι που έκαναν τη διαφορά στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ και χάρισαν τη νίκη στο Γκόλντεν Στέιτ επί του Κλίβελαντ με 104-89! 

Πρώτος και καλύτερος ο Σον Λίβινγκστον, ο οποίος ήταν ο παίκτης-κλειδί για το 1-0 των «Πολεμιστών» στην Oracle Arena του Οκλαντ. Με 20 πόντους (8/10 δίποντα, 4/4 βολές), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ αποτέλεσε τον άσο στο μανίκι του προπονητή των Γουόριορς, αν και δεν ήταν ο μοναδικός. Εξίσου σημαντική ήταν η συνεισφορά του Αντρέ Ιγκουοντάλα με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 τελικές πάσες, ενώ ο Λέαντρο Μπαρμπόσα πρόσθεσε άλλους 11 πόντους με 4/4 δίποντα και 1/1 τρίποντο.

Επίσης άλλοι τέσσερις πάικτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων με τον πολυδιάστατο Ντρέιμοντ Γκριν να μετράει 16 πόντους, 11 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα. Οι Χάρισον Μπαρνς και Αντριου Μπόγκουτ είχαν από 13 και 10 πόντους αντίστοιχα, ενώ οι «splash brothers» κυμάνθηκαν τελείως στα... ρηχά. Ο Στεφ Κάρι έμεινε στους 10 πόντους με 4/15 σουτ (3/8 τρίποντα), ενώ ο Κλέι Τόμπσον είχε (μόλις) 9 πόντους με 4/12 σουτ (1/5 τρίποντα). 

«Δεν μπορείς να κερδίσεις πρωταθλήματα αν και εφόσον δεν κάνουν τη διαφορά όλοι οι παίκτες της ομάδας. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε» σχολίασε ο Κάρι, ενώ ο Λίβινγκστον είπε: «Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον. Και παλεύουμε. Και γι' αυτό θα πετύχουμε».

Στον αντίποδα, ο Λεμπρόν Τζέιμς άγγιξε το «τριπλ νταμπλ» με 23 πόντους, 12 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ενώ ο Κάιρι Ιρβινγκ ήταν ο πρώτος σκόρερ των Καβαλίερς με 26 πόντους (7/22 σουτ, 11/12 βολές), την ώρα πο ο Κέβιν Λοβ είχε 17 πόντους και 13 ριμπάουντ.