«Καθαρή τρέλα το ότι ασχολούμαστε ακόμη....»

aggelopouloi7

Έπειτα από ένα σύντομο απολογισμό της φετινής σεζόν, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι χαρακτήρισαν «καθαρή τρέλα» την ενασχόληση τους με το μπάσκετ και δεν παρέλειψαν να αναφερθούν με καυστικό τρόπο κατά της ΚΕΔ και του «κερδοφόρου» Παναθηναϊκού. Επίσης, μίλησαν και για τους μάνατζερ που έχουν παράλογες απαιτήσεις.

Οι διοικητικοί ηγέτες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ κάλεσαν τους δημοσιογράφους και τους φιλάθλους της ομάδας τους να «καταλάβουν πού ζούμε» και αναφέρθηκαν στη φορολογία που τους ωθεί στο να λειτουργούν με βάση συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Παράλληλα, στάθηκαν στις αποφάσεις της ΚΕΔ και την σχέση της με τον ΕΟΚ, ενώ σχολίασαν και την αύξηση των πριμ της Euroleague. Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος χαρακτήρισε «βλάκες τους μανατζαρέους που μου ζητάνε όσα από τον Ισπανό».

Αρχικά ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε: 

«Είναι ουσιαστικά η πρώτη συνέντευξη στην έδρα μας. Την Δευτέρα γράψαμε ιστορία και είπαμε λίγα πράγματα στα όρθια, μετά την μεγαλειώδη νίκη σε έναν ιστορικό αγώνα. Είμαστε περήφανοι για τη φετινή χρονιά, για όλη την πορεία της. Αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι ότι παλεύουμε. Δεν συμβαίνει σε καμία ομάδα να χάνει τον βασικό της σέντερ και τον καλύτερο σουτέρ της Ευρώπης, τον Μάτ Λοτζέσκι. Όσο κι αν θέλουμε να το υποτιμήσουμε, δεν γίνεται. Προσπάθειες έγιναν για αντικατάσταση, αλλά όλοι ξέρετε πόσο δύσκολο είναι. 

Για να μείνει μετά από 11 χρόνια εκτός 8αδας στην Ευρωλίγκα, συνέβησαν πολλά και υπήρχαν και αγωνιστικά αίτια. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι ανεβήκαμε έναν γολγοθά σε έναν τοπ όμιλο, όπως αυτόν που είχαμε στην Εuroleague. Δεν είναι τυχαίο που η ΤΣΣΚΑ πήρε τον τίτλο με απουσία του Ολυμπιακού από το Final-4. Είναι μία χρονιά που θα θυμόμαστε, θα μάθουμε απ' όλα λάθη που κάναμε και πιστεύουμε πως θα επανέλθουμε για την ακόμα πιο δύσκολη Euroleague της επόμενης σεζόν. Αυτή τη στιγμή γιορτάζουμε, δεν έχουμε άγχος για μεταγραφές. Θα συζητήσουμε με τον κόουτς, έχουμε χημεία μεταξύ μας και θα βρούμε τις καλύτερες λύσεις με βάση τα δεδομένα της εποχής. 

Ο μεγάλος αντίπαλος μας έχει κερδοφόρο ισολογισμό τις τελευταίες 3 χρονιές, ενώ εμείς είμαστε ζημιογόνα εταιρεία. Είναι πραγματικός άθλος αυτό που κάνουμε με τον αδερφό μου, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός με όπλο τη χημεία του και το γεγονός πως είμαστε οικογένεια, μας επιτρέπει να μπολιάζουμε τους ξένους με το πνεύμα του νικητή».

Σχετικά με την επόμενη χρονιά και αν θα αλλάξει κάτι στην επένδυση που γίνεται, όσο και για τη σχέση με την ΕΟΚ: 

«Ευτυχώς, στην Εuroleague τα έσοδα θα αυξηθούν σημαντικά, κυρίως αν φτάσεις μέχρι το τέλος. Το να παίρνει ο νικητής 250.000, ευτυχώς δεν ισχύει πια. Επίσης, δεν ισχύει το πριν των 10.000 ευρώ για τη νίκη. Στην Ελλάδα, ο φόρος που πληρώνουμε είναι 118%. Με το νέο μνημόνιο, η φορολογία φτάνει στο 145%. Δεν το λέω για να εντυπωσιάσω, ούτε για να κάνω μπηχτή στον Γιαννακόπουλο. Το λέω για να καταλάβουμε πού ζούμε. Οι ανταγωνιστές μας στην Τουρκία και Ρωσία έχουν πολύ πιο μικρή φορολογία. Πολλές φορές οι αναλύσεις των δημοσιογράφων και των φιλάθλων είναι σούπερ, αλλά πρέπει να καταλάβετε. Είναι καθαρή τρέλα το ότι συνεχίζουμε και ασχολούμαστε και μιλάμε για Final Four. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τι ισχύει εδώ. Ολοι. Και οι μανατζαρέοι που είναι βλάκες, αν έρχονται και μου ζητάνε τα ίδια που ζητάνε από τους Ισπανούς.  Η ΕΟΚ το θυμήθηκε μετά από κάτι μέρες ότι πήραμε το πρωτάθλημα και έστειλε και φαξ». 

Για το κατά πόσο είναι κέρδος οι συνεχόμενες νίκες στο ΟΑΚΑ: 

«Δεν νομίζω πως είναι θέμα γηπέδου. Το ρεκόρ είναι 9-2 με τον Παναθηναϊκό στην τελευταία διετία. Εχουμε να χάσουμε τελικό στο ΟΑΚΑ από το 2014. Σίγουρα, ενδυναμώνει την ψυχολογία των νεαρών παικτών που θα ξαναπάνε του χρόνου για τελικούς στο ΟΑΚΑ. Αυτό δεν σημαίνει πως και ο αντίπαλος δεν θα κάνει τα πάντα για να σε ρίξει από την κορυφή».  

Σχετικά με τις αλλαγές που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία δύο χρόνια:

«Είχα πει και πιο πριν, πως είναι η πρώτη χρονιά που αποκλειστήκαμε νωρίς στην Ευρώπη και μας επέτρεψε να προετοιμαστούμε καλύτερα. Πέρσι, η κυριαρχία ήταν καθολική. Το θέμα είναι ότι χτίζεις χαρακτήρα και από τις αποτυχίες. Έχουμε χάσει και έχουμε κερδίσει παιχνίδια με ίδιους διαιτητές. Απλά πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε με τι κριτήρια υφίστανται τιμωρίες». 

Για τις βελτιώσεις που χρειάζεται να υλοποιηθούν ώστε να διεξαχθεί ένα καλύτερο πρωτάθλημα: 

«Θα ακολουθήσουν και εκλογές στον ΕΣΑΚΕ. Φέτος έγινε κάτι καλό με την βελτίωση του Άρη και της ΑΕΚ. Του χρόνου θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα έχουμε 15 παιχνίδια με κορυφαίες ομάδες στην έδρα μας. Αν κάποιος δεν έρθει στο ΣΕΦ σε ένα παιχνίδι με τα Τρίκαλα, δεν θα τον κακολογήσω». 

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέφερε: 

«Συγχαρητήρια στην ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες που συνεισέφεραν σε αυτή την επιτυχία. Ήταν η πιο συναρπαστική σειρά τελικών που έχουμε δει και με άριστη ατμόσφαιρα. 

Συμφωνώ με τον κόουτς Σφαιρόπουλο πως ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία, ήταν όταν δεν περάσαμε από το Top 16. Εκεί κλονίστηκε η ομάδα, το ίδιο βράδυ μιλήσαμε με τον κόουτς και τους παίκτες και τους είπαμε πως τους έχουμε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Ο κόουτς ανέλαβε να κρατήσει την ομάδα και να βρει τις λύσεις. Η ομάδα δέχθηκε υπερβολικά έντονη κριτική και ίσως έγιναν και κάποιες παρεξηγήσεις. Εμείς δεν έχουμε ποτέ πως δεν κάναμε λάθη. Το έχουμε ξαναπεί. Αυτό που είχαμε πει τότε ήταν πως πιστεύαμε ότι δεν έγιναν λάθη στον καλοκαιρινό σχεδιασμό. Για να φτάσεις στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, έχεις κάνει πολλά σωστά. Φέτος γιατί πέτυχε ο Ολυμπιακός; Πρέπει να το πούμε κι αυτό. 

Για το αν την επόμενη χρονιά, θα αλλάξει κάτι στην επένδυση που γίνεται: 

«Σε όποια έξτρα έσοδα υπάρξουν από την Εuroleague, αυτά θα τα απορροφήσει η φορολογία. Οπότε δεν σου δίνει κάποια ευελιξία για άλλες κινήσεις. Ο προϋπολογισμός του Ολυμπιακού είναι συγκεκριμένος. 

Η ΕΟΚ δεν δείχνει πως θέλει κάποια μορφή συνεργασίας, για δικούς της λόγους. Οι τόνοι έχουν πέσει. Η ΕΟΚ όμως ελέγχει την ΚΕΔ όπως ξέρουμε. Φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του μπάσκετ, έξι διαιτητές καρατομήθηκαν σε ένα βράδυ. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Οι τέσσερις διαιτητές ήταν διεθνείς. Εμείς δεν σηκώσαμε τους τόνους για να τελειώσουν οι τελικοί. Αυτό δεν ήταν υγιές και σε κάνει να σκέφτεσαι πολλά πράγματα. Δεν βοηθάει στην αξιοκρατία. Με την Euroleague είχαμε πάντοτε καλές σχέσεις και όσο μπορούμε, βοηθάμε». 

Για το τί έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια προς το καλύτερο: 

«Ο κόουτς έχει εμφυσήσει τη νοοτροπία του νικητή και της ψυχραιμίας στην ομάδα. Όλο αυτό, χρονιά με την χρονιά, βοηθάει».