Άλωσαν το Λ.Α. οι Μπλέιζερς

usa today 9272442.0

Το Πόρτλαντ πέρασε με άνεση από το «Staples Center» επικρατώντας με 108-98 απέναντι στους...μισούς Κλίπερς και έκανε το 3-2 στη σειρά.

Οι Κλίπερς γνώριζαν ότι από τη στιγμή που έχασαν τους Κρίς Πόλ και Μπλέικ Γκρίφιν από τραυματισμούς, στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, δεν θα έχουν ελπίδες. Έτσι κι έγινε. Η ομάδα του Ντόκ Ρίβερς, παρατάχθηκε δίχως τους δυο καλύτερους παίκτες της ομάδας στο 5ο παιχνίδι της σειράς απέναντι στο Πόρτλαντ και ηττήθηκε μπροστά στο κοινό της στο Λ.Α. με 98-108.

Ο Λίλαρντ και η παρέα του, ήξεραν πως οι Κλίπερς θα έχουν προβλήματα και το εκμεταλέυτηκαν. Πέτυχαν το «διπλό» στο Λ.Α. και πλέον θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο... σπίτι τους και να κάνουν το 4-2 που θα τους οδηγήσει στα ημιτελικά της Δύσης. 

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο ΜακΚόλουμ ο οποίος πέτυχε 27 πόντους, έχοντας 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, ενώ ο Λίλαρντ σημείωσε 22 με 5-10 τρίποντα και 5 ασίστ. Εκτός από τους δυο βασικούς σκόρερ της ομάδας, σημαντικές βοήθειες στο χθεσινό παιχνίδι, έδωσαν και ο Χάρκλες (19 π., 10 ριμπ.), ενώ εξαιρετικός ήταν ο Πλάμλι (10 π., 15 ριμπ., 4 ασίστ).

Για τους Κλίπερς, που ήταν τελείως άστοχοι στο παιχνίδι τους, πρώτοε σκόρερ αναδείχθηκε ο Ρέντικ, με 19 πόντους ( 7-17 σούτ), ενώ ακολούθησαν οι Κρόφορντ (17 π., 6-23 σούτ), Ντιάντρε Τζόρνταν (16 π., 17 ριμπ., 3 μπλόκ) και Τζέφ Γκρίν (17 π.).

Το παιχνίδι ήταν απόλυτα ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, καθώς οι Κλίπερς παρά τα προβλήματα τους, πήραν σημαντικές βοήθειες από πολλούς παίκτες και ήταν σταθεροί σε άμυνα και επίθεση. Το Πόρτλαντ από την πλευρά του είχε στηθεί εξαιρετικά στο παρκέ και γνωρίζοντας πως οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν τον...οργανωτή Πόλ στη διάθεση τους, κράτησαν κοντά τη διαφορά. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 50-45.

Στο δεύτερο μέρος, οι Μπλέιζερς πήραν προβάδισμα με +9 (62-71), λίγα λεπτά πρίν από το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απαντήσουν και με ένα σερί 9-0 έφεραν το ματς στα ίσα στο 36'. Στην τελευταία περίοδο, οι Μπλέιζερς κατάφεραν να ανεβάσουν στροφές και με πρωταγωνιστές τους ΜακΚόλουμ και Λίλαρντ εκτόξευσαν τη διαφορά στο +16 (86-102). Το ματς είχε πλέον καθοριστεί, οι Κλίπερς δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν μια σπουδαία νίκη με 98-108.