Οι ειδικοί απαντούν: Πόσο ψηλά θα φτάσει η μετοχή του πόιντ γκαρντ Γιάννη;

giannis23

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, κάνει μια εξαιρετική σεζόν στο φετινό NBA, κάνοντας παίχτες, προπονητές και μεγάλα ονόματα να μιλάνε για αυτόν.

Πάντα είναι στους πρώτους σκόρερ κάθε αγώνα των Μπακς και δεν είναι λίγες οι φορές που double bubble, ενώ 4 φορές έχει κάνει και triple bubble.

Το NBA έβαλε μεγάλους κορυφαίους αναλυτές, να σχολιάσουν τον Γιάννη για το που είναι το ταβάνι του και τι μπορεί να κάνει.

«Από τότε που μετακινήθηκε στη θέση του πόιντ γκαρντ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς ήταν εκθαμβωτικός. Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει η μετοχή του Αντετοκούνμπο με τον νέο ρόλο του, που τον κάνει χειριστή της μπάλας;».

Ιδού οι απαντήσεις τους!

David Aldridge, TNT analyst: «Πραγματικά δεν έχουμε δει τίποτα σαν αυτό, έναν πόιντ γκαρντ ύψους 2,10μ. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να πω "ναι, αλλά και πάλι δεν μπορεί να σουτάρει", το οποίο είναι πραγματικότητα. Όμως, έχει ελαττώσει την επιρροή αυτού του στοιχείου, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Μετά το All Star break έχει PIE 16,8, το οποίο είναι το 12ο καλύτερο στην λίγκα, μέσα σε αυτό το διάστημα. Καλύτερο ακόμα και από προηγούμενους ή τωρινούς All Stars όπως ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ, ο Ντάμιαν Λίλαρντ, ο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο Πολ Τζορτζ. Αυτοί είναι επίσης παίκτες που έχουν βελτιωθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ο Γιάννης μετριάζει το θέμα στα σουτ, αφού επιτίθεται προς την ρακέτα και πραγματικά έχει το μάκρος να σκοράρει, όταν έχει την μπάλα στα χέρια του. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό είναι μια λύση για μεγάλο διάστημα για τους Μπακς και τη θέση του πόιντ γκαρντ, αλλά δεν μπορείς να απορρίψεις τα νούμερα ή την αγωνιστική επιρροή του».

Steve Aschburner, NBA.com: «Αυτός ο τύπος θα γίνει All Star είτε στην μία θέση είτε στην άλλη, ακόμα και αν το “backcourt” και το “frontcourt” στη ψηφοφορίας δεν είναι σαφή για να κατατάξουν τις ικανότητές τους. Η διαφορά με τον Αντετοκούνμπο να παίζει στη θέση του πόιντ γκαρντ περισταστιακά στις πρώτες του δύο σεζόν και νωρίτερα μέσα στη σεζόν 2015-2016, σε σχέση με τον παίκτη τώρα, που έχει αναλάβει δράση ως ο αντικαταστάτης του Τζέισον Κιντ είναι αξιοπρόσεκτη. Χρειάζεται τους σουτέρ και ο ίδιος θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει το εύρος του παιχνιδιού του, για να χαλαρώνει τις αντίπαλες άμυνες. Όμως, αυτό πρόκειται να έρθει, γρήγορα».

Fran Blinebury, NBA.com: «Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Με ρωτάτε να τον τοποθετήσω στο ίδιο μήκος με τον Όσκαρ Ρόμπερτσον, τον Μάτζικ Τζόνστον και τον Λεμπρόν Τζέιμς. Όχι προς το παρόν με το μικρό δείγμα. Ας πούμε πως αυτή τη στιγμή το να σταματήσεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι πιο δύσκολο από το να προφέρεις το όνομά του».

Scott Howard-Cooper, NBA.com: «Η φράση "απεριόριστες δυνατότητες" έρχεται στο μυαλό μου. Αυτό είχε στο μυαλό του ο Τζέισον Κινγ πριν από δύο καλοκαίρια, όταν ξεκίνησε να πειραματίζεται με αυτή την ιδέα του Γιάννη στη θέση του πόιντ γκαρντ. Και αυτό είναι απλά το ζέσταμα του Αντετοκούνμπο. Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος στο μέλλον. Hello, πολύ ενδιαφέροντες δυνατότητες για τους Μπακς».

Shaun Powell, NBA.com: «Δεν είναι πόιντ γκαρντ. Τελεία. Είναι ωραίο ότι το διασκεδάζει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και όταν δεν διακυβεύεται τίποτα, αλλά αυτός και οι Μπακς θα είναι καλύτεροι αν ο ίδιος χρησιμοποιηθεί σε άλλες θέσεις και η ομάδα βρει έναν αληθινό πόιντ γκαρντ το καλοκαίρι. Η επιλογή μου: ο Ράζον Ρόντο».

John Schuhmann, NBA.com: «Η μετοχή του είναι ήδη αρκετά ψηλά, ανεξάρτητα από τη θέση στην οποία παίζει. Αλλά αν η μπάλα είναι στα χέρια του και δημιουργεί τις φάσεις, η αδυναμία του στο στο σουτ γίνεται μικρότερο πρόβλημα. Θα πρέπει και πάλι να το βελτιώσει αυτό, αλλά αν οι Μπακς συνεχίσουν να βάζουν τον ίδιο και τον μεγάλο του διασκελισμό να κατεβαίνει το παρκέ με τη μπάλα στα χέρια του, τότε θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τις αντίπαλες άμυνες».

Sekou Smith, NBA.com: «O Γιάννης είναι στο δρόμο να διαψεύσει τις προσδοκίες που είχα γι' αυτόν με την πρώτη ματιά με βάση όσα έδειξε την rookie σεζόν του. Δεν θεωρώ πως είναι σύμπτωση ότι ο Τζέισον Κιντ, ένας από τους κορυφαίους πόιντ γκαρντ όλων των εποχών, αναγνωρίζει κάτι στον Γιάννη που τον οδηγεί να πιστεύει ότι μπορεί να εκπληρώσει τις προοπτικές του, χρησιμοποιώντας τον ως οργανωτή. Ο Γιάννης έχει αναμφίβολα δυνατότητα να γίνει All Star, ακόμη και αν είχε έναν πιο παραδοσιακό ρόλο στους Μπακς. Ως πόιντ-φόργουορντ, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες, σε εξάρτηση με το πόσο θα τελειοποιηθεί τις ικανότητές του σε αυτό το ρόλο».

Ian Thomsen, NBA.com: «Αυτή δεν ήταν η «υπόσχεσή» του; Να γίνει ο μακρύτερος, ψηλότερος πόιντ γκαρντ στο ΝΒΑ; Οπως πάντα, το κλειδί θα είναι να μπορεσεί να προσαρμόσει αυτές τις δυνατότητές του στο αμυντικό κομμάτι. Τότε, ο Αντετοκούνμπο θα έχει μία θεμελιώδη επίδραση».

Lang Whitaker, NBA.com’s All Ball blog: «Είναι ενδιαφέρον πρότζεκτ, αλλά θεωρώ πως έχει ταβάνι, καθώς οι ομάδες θα αρχίσουν να προσαρμόζονται και θα τον αναγκάζουν να σουτάρει περισσότερο ή να χειρίζεται την μπάλα σε σημεία του γηπέδου που νιώθει άβολα. Μέχρι τώρα, η φοβερή αθλητικότητά του τού επιτρέπει να κυριαρχεί. Πάντως, το ότι ο Γιάννης μπορεί να παίξει ως πόιντ γκαρντ, δεν τον κάνει πόιντ γκαρντ. Αν μιλάμε για κάτι μακροπρόθεσμο, ο Γιάννης έχει πολλά να μάθει. Ισως σε αυτή τη φάση, ο Γιάννης να είναι καλύτερος στο να προσφέρει μία αλλαγή ρυθμού».